Press "Enter" to skip to content

Mobila alba in amenajarea interioara

Mobila alba este o alegere buna atunci cand vrei sa maresti o incapere mica. Mobila alba mareste vizual casa insa este potrivita si pentru locuinte generoase din punct de vedere al spatiului. Se potriveste in orice stil de design interior si poate fi oombinata si cu alte nuante. Mobilierul alb, poate fi combinat cu nuante puternice, astfel incat sa existe un echilibru vizual si cromatic. Poti alege o nuanta puternica – albastru inchis, visiniu, violet, dar si galben sau oranj. Daca alegi o nuanta puternica este, insa, de preferat sa te rezumi la un singur perete accent si sa nu zugravesti intrega camera cu o culoare puternica, deoarece poate deveni obositor pentru ochi si poate incarca vizual spatiu. Un singur perete accent si elemente de decor in aceeasi nuanta sunt suficiente pentru a sparge monotonia si pentru a crea un decor echilibrat si coerent. 

Amenajarea livingului cu mobila alba 

Un living in care se amplaseaza mobilier de culoare alba este, cu siguranta, unul fermecator si in care predomina buna dispozitie si energia pozitiva. Aceasta alegere va lumina incaperea si va da senzatia unei camere aerisite. 
In afara de mobilierul principal – biblioteca – de culoare alba, poti opta si pentru o masuta de cafea alba si o canapea alba. Totusi, in cazul canapelei si al fotoliilor este recomandat sa alegi o alta nuanta, care sa fie un contrapunct pentru restul mobilierului. 
In ceea ce priveste obiectele adiacente – corpuri de iluminat, covorul si obiectele decorative – ele ar trebui alese intr-o nuanta inchisa, astfel incat sa se creeze un contrast placut cu albul mobilierului. Nu uita ca in living este recomandat sa amplasezi mai multe corpuri de iluminat, in afara plafonierei. Un lampadar intr-o nuanta puternica este o optiune de luat in calcul nu numai din punct de vedere estetic, ci si practic. Mai ales intr-un living cu o mobila vintage alba, un lampadar in acelasi stil se va integra perfect. 
Amenajarea unui domitor alb 

In dormitor, culorile predominante trebuie alese cu mare grija. De ele depinde intreaga atmosfera a incaperii. Albul este o alegere potrivita pentru ca da o senzatie de calm, benefica pentru odihna si somn. In combinatie cu albastrul reprezinta cea mai buna alegere pentru dormitor. O alta nuanta potrivita pentru un dormitor cu mobila alba este lavanda. In schimb, nu este recomanda folosirea rosului in decorarea dormitorului, este o culoare care determina o stare de agitatie si care iti poate afecta somnul. In ceea ce priveste elementele de mobilier alb pe care le poti folosi in dormitor nu exista limite. Poti sa alegi un cadru de pat alb, noptiere, dulap si comoda in aceasta culoare. Desigur, aceste alegeri trebuie balansate cu o nuanta diferita a peretilor sau cu elemente de decor – draperie, covor, cuvertura etc. – cu o alta nuanta. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.