Press "Enter" to skip to content

Mărul Arctic , un nou soi modificat genetic apărut în SUA

Primele mere modificate genetic vor apărea  pe piețele din SUA luna următoare potrivit site-ului agricol Capital Press. Fructul va fi produs de Okanagan și vândut sub denumirea de Măr Arctic. Față de un măr normal , acesta  nu oxidează odată ce este tăiat, urmând să fie vândut în pungi.

Mărul Arctic se va oxida complet în aproximativ 3 săptămâni , deoarece genele responsabile cu oxidarea au fost închise. Acest lucru înseamnă că merele pot fi vândute mai ieftin decât soiurile de bază care urmează un tratament antioxidant.

Doar 500 de cutii vor fii scoase la vânzare . Acestea se pot identifaca print-un cod QR pe ambalaj ca fiind mere modifacate genetic, iar în viitor urmând să fie vândute sub brand-ul de Mere Arctice. Momentan sunt doar 85.000 de copaci care produc astfel de mere , numărul lor urmând să crească la 300.000.

Consider că toate lucrurile acestea sunt făcute doar pentru bani ci nu pentru om. Hrana noastră începe să își schimbe culoarea , gustul , mirosul iar valoarea nutriționala scade. V-ați întrebat de ce majoritatea alimentelor sunt amablante în plastic? Deoarece este ieftin și ușor de reciclat , lucrul alarmant este că producătorii  încearcă să vândă și conținut de plastic pentru scăderea costurilor și mărirea producție.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.