Press "Enter" to skip to content

Manusile de unica folosinta si importanta utilizarii lor

Este foarte importanta in zilele noastre utilizarea acelor manusi de unica folosinta,  in toate acele domenii unde este necesara protectia oamenilor si a produselor cu care acestia au contact. Acestea sunt special create pentru a oferi confort in timpul purtatii lor, astfel incat sa nu creeze nici un fel de disconfort sau dificultate in manevrare sau  interactiunea cu diverse suprafete sau substante.

Acest gen de manusi au inceput sa fie utilizate incepand cu anul 1890, fiind inventate cu scopul de a oferi protectie in timpul interventiilor chirurgicale, cand se folosesc diverse substante care pot provoca alergii la contactul cu pielea.

Manusile de unica folosinta au inceput, o data cu trecerea timpului, sa fie utilizate in foarte multe domenii, precum cel medical, alimentar, in saloane de infrumusetare si clinici estetice sau oriunde este necesara o protectie suplimentara .

Desi manusile de unica folosinta se gasesc in multe forme, modele , marimi sau materiale, acestea mai pot fi diferentiate de faptul ca pot fi sterile sau nu, ori pudrate sau nu.

Unele dintre cele mai intalnite si folosite modele sunt acele manusi latex,  care sunt impermeabile, sunt foarte flexible si confortabile.  In cazul in care aceste manusi din latex sunt nepudrate, este recomandat sa fie purtate de cei care pot dezvolta anumite alergii.

Manusile din latex sunt potrivite pentru a fi folosite in tot felul de domenii, caci acestea sunt foarte rezistente atunci vine vorba despre posibilitatea de a fi rupte sau intepate.

In domeniul medical, de o importanta foarte mare sunt acele   manusi chirurgicale, necesare si obligatorii in timpul interventiilor, operatiilor  sau a oricaror proceduri chirurgicale cu risc crescut de infectie.

Manusile de unica folosinta trebuie alese cu mare grija si trebuie utilizate tinand cont de recomandari si de proprietatile acestora, de asemenea, trebuie pastrate in anumite conditii, si anume, la o temperatura sub 30 de grade Celsius.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.