Press "Enter" to skip to content

Lucruri de stiut despre somnul bebelusului

Un lucru este clar si anume ca bebelusii nu pot face o distinctie clara intre zi si noapte, de aceea este destul de dificil sa stabiliti un program pentru acestia. Imediat ce bebelusul a trecut peste cateva saptamani de viata, il puteti invata cum sa faca diferenta. Tot acum va fi si momentul cel mai bun in care sa stabiliti bebelusului un program de somn cat mai sanatos. Primul lucru pe care il puteti face asadar va fi sa folositi lumina intr-un mod strategic.

Intunericul va transmite creierului sa elibereze un hormon numit melatonina, acesta fiind si hormonul somnului. Cea mai buna solutie de a influenta somnul bebelusului va fi asadar sa luminati cat mai bine ziua locul unde se afla cel mic, chiar si pe timp de iarna. Pe timp de zi lasati lumina naturala sa patrunda mai mult in casa si scoateti-l pe bebe la plimbare. Pentru a induce starea de somnolenta pe timp de seara, cel mai bine este sa va folositi de lumina de intensitate redusa cat si de un carusel muzical patut. Folositi si dispozitive de iluminat pe timp de noapte, micutul reusind in acest fel sa adoarma intr-o atmosfera de vis.

Daca bebelusul se va trezi in timpul noptii, nu aprindeti luminile pentru ca acesta lucru ii va transmite ca este ora de trezire. Incercati sa-l adormiti inapoi pe intuneric. Cel mai bine este sa asezati copilul in patut cand e pe punctul de a adormi. Aceasta sarcina este ina una mai dificila, mai ales in cazul mamelor care alapteaza. Atunci cand dorm singuri in patut, copilasii vor invata in timp sa se linisteasca singuri. Asezati copilul in patut sau in leagan imediat ce se va linisti.

Pe timp de noapte este indicat sa limitati pe cat posibil vizitele la bebelus. Fiecare sunet pe care il va auzi, il va face sa se trezeasca. Asteptati cateva momente pentru a vedea daca nu cumva bebelusul se linistete si adoarme singur la loc. In cazul in care nu se intampla acest lucru, puteti merge la copil sa-l linistiti inainte de a se trezi complet. Incercati sa nu priviti bebelusul in ochi pentru ca daca veti face acest lucru e poisibil sa-i transmiteti involuntar ca este timpul de joaca. Daca bebelusul are probleme cu somnul, incercati sa-l hraniti intre 10 si 12 noaptea. Procedand in acest fel, veti observa ca acesta va adormi mult mai usor. Aveti in vedere asadar toate aceste lucruri despre bebelusul vostru.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *