Press "Enter" to skip to content

La ce trebuie să fii atent dacă vrei să cumperi o mașină second hand?

Un număr tot mai mare de șoferi se orientează spre achiziționarea de mașini second hand, mai ales ca prima mașină. Sunt nenumărate motive pentru care mașinile la mâna a doua reprezintă o soluție convenabilă, dar cel mai adesea prețul este principalul factor decisiv în achiziționare. Desigur, pe lângă preț, foarte mult contează și alte aspecte-cheie, despre care vom discuta în rândurile care urmează.

Se spune că femeile sunt mai pricepute decât bărbații în a cumpăra mașini second hand, dar nu pentru că s-ar pricepe numaidecât mai bine la mașini, ci pentru că își fac temele acasă. Asta înseamnă că înainte de a alege câteva mașini second hand pentru a le testa, navighează ore în șir pe Internet pe site-urile de mașini second hand sau citind tot felul de articole educative.

Aveți posibilitatea de a alege dintre dealerii de mașini noi care vând și mașini folosite sau puteți alege proprietari de mașini second hand pe care îi găsiți pe site-uri cu anunțuri de vânzări auto second hand. Dacă locuiți într-un oraș mic, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, puteți merge și la un târg de mașini, pentru că acolo dealerul nu va dori să își păteze imaginea vânzând o mașină cu reale probleme. Totuși, cel mai indicat este să cumpărați o mașină second hand de la un proprietar, nu de la un dealer. Ideal ar fi să mergeți însoțit de o persoană cunoscătoare sau care vă poate atrage atenția asupra unor lucruri ușor de trecut cu vederea.

Apoi, foarte mult contează să stabiliți un interval de prețuri. Din nou, puteți naviga pe Internet pe site-urile de vânzări auto, pentru a afla care sunt cele mai recente prețuri pentru mașinile uzate. Nu uitați că ar trebui să aveți o sumă de bani de rezervă pentru a achita o examinare completă a mașinii și pentru a o echipa cu toate lucrurile necesare. În cele mai multe situații, va trebui să o echipați cu cauciucuri noi, pot fi și cauciucuri ieftine second hand și cu un set pentru situațiile de urgență. Dacă vă cumpărați mașina în prag de iarnă, luați în considerare necesitatea de a vă cumpăra și anvelope de iarnă, situația în care pentru a economisi bani, puteți alege anvelope ieftine sh.

Un truc de care puteți ține cont atunci când doriți să cumpărați o mașină uzată este să vă feriți de mașinile care sunt prea curate. Nu cumpărați niciodată o mașină când plouă sau noaptea, când nu puteți vedea ce anume cumpărați. Trebuie să efectuați o inspecție amănunțită. Faceți câțiva pași înapoi pentru a vă asigura că toate roțile sunt aliniate și orientate în față, că pneurile se potrivesc și că anvelopele nu arată de parcă șoferul a luat toate bordurile înainte. De asemenea, verificați ștergătoarele, claxonul și luminile. Micile zgârieturi sunt absolut normale, dar problemele cosmetice majore arată că mașina nu a fost îngrijită.

Solicitați un test-drive. Trebuie să vedeți cum se simte când conduceți și cum reacționează mașina. Dacă trage sau ripostează, poate că ar trebui să vă mai gândiți dacă să o achiziționați sau nu. Nu tineți radioul pornit și nu lăsați vânzătorul să vorbească tare. Vreți să ascultați mașina.

În cele din urmă, căutați opinia unui expert. Orice mașină are nevoie de o inspecție completă, iar un mecanic calificat de la o vulcanizare non stop vă poate oferi o inspecție completă în mai puțin de două ore.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *