Press "Enter" to skip to content

Kitul de unghii: ce conține și cum îl folosești?

Dacă lucrezi într-un salon de manichiură/pedichiură sau dacă pur și simplu te pasionează domeniul și vrei să exersezi cel puțin pe propriile unghii, atunci cu siguranță merită să investești într-o trusă de unghii cât mai bine dotată, care să conțină instrumentele de care ai nevoie pentru rezultate frumoase.

Primul pas este să îți cumperi un kit unghii.  Utilizarea instrumentelor de manichiură este o parte esențială a oferirii unei manichiuri, fie că este pentru tine sau pentru altcineva. Unele instrumente de manichiură pot să pară ciudate la prima vedere, însă cu puțin exercițiu vei învăța să le folosești fără probleme. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai oricând manichiura impecabilă. 

Îngrijirea cuticulelor

În orice kit de bază pentru unghii vei găsi bețișoare pentru cuticule. Cu ajutorul acestora vei putea împinge cuticulele, urmând să tai cu forfecuța pielea moartă în plus. De asemenea, pentru un rezultat cât mai bun, poți folosi uleiuri speciale pentru cuticule care înmoaie această zonă pentru a face procesul mult mai ușor și mai rapid. 

Pilirea unghiilor

Pila electrică este cel mai eficient instrument cu ajutorul căruia poți să dai unghiilor forma dorită. De asemenea, tot cu pila electrică poți să scurtezi unghiile atât cât dorești. Pentru a învăța să folosești acest instrument ar fi ideal să ceri sfatul unui profesionist sau să urmărești tutoriale pe internet. Dacă totuși nu stăpânești tehnica, pentru început poți să folosești și pile manuale, doar că acestea necesită mai multă răbdare pentru că durează mai mult să ajustezi o unghie. 

Stilizarea unghiei

Cu ajutorul ojei semipermanente sau cu geluri UV vei putea să adopți orice model dorești. În timp, vei învăța să desenezi pe unghie, să lipești abțibilde și să creezi o mulțime de stiluri în tendințe. 

Dezinfectarea instrumentarului

Dezinfectarea instrumentarului este una dintre cele mai importante etape atunci când realizezi o manichiură. Pentru a evita neplăcerile cauzate de infecții este esențial să urmezi pașii de dezinfectare indicați, iar apoi vei putea folosi fiecare ustensilă fără emoții. 

Odată ce știi să folosești instrumentele de bază din kitul de unghii poți deja să începi să exersezi. De la modele simple, într-o singură culoare, vei ajunge să stilizezi unghia în mai multe moduri și te vei perfecționa. Ai nevoie doar de o trusă completă pentru manichiură, cu ajutorul căreia să ajungi la rezultatele dorite și cu care să ai întotdeauna unghii frumoase și atractive. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.