Press "Enter" to skip to content

Jurnalul unui apartinator unic care a colaborat cu Servicii funerare Botosani, echipa condusa de Rotariu Alexandru

7  decembrie, 2019. A inceput sa ninga de la ora 18. Ninge frumos, fascinant, dar eu stau la capataiul celui drag, care nu mai poate sa se ridice, sa mearga la fereastra si sa priveasca dansul fulgilor de nea.

Doamne, cat de mult ii placea si cum se bucura ca un copil cand ningea! Parca ieri alergam de mana prin oras printre fulgi si imi sorbea fulgii pufosi de pe buze cu sarutul sau cald. Astazi, nici apa nu mai poate sa bea. Ii ud buzele, lumanarea si chibritul sunt aproape. Rudele lui si ale mele sunt departe. Deja tremur la gandul ca va trebui sa ma ocup singura de tot.

Ora 20. A sunat sora mea din Bucuresti, sa ma intrebe daca ninge la Botosani si cum fac fata situatiei.

-Imi iau concediu si vin sa te ajut cel putin o saptamana, mi-a promis!

-Cred ca se stinge curand si imi este frica singura. Cine se va ocupa de tot, o intreb cu glas stins din bucatarie? Nu vreau ca el sa auda.

-Noteaza acest numar de telefon! Este de la Servicii Funerare Botosani, una dintre cele mai bune firme de la tine din oras. Este inscrisa in baza de date a dispeceratului national cu numar unic 07Funerare.ro si este condusa de Rotariu Alexandru, un manager inimos si perfectionist.

Ochii mi se scalda in lacrimi din urmatoarele motive:

1. Nu sunt singura pe lume si sora mea s-a interesat pentru mine. Va veni sa ma ajute, sunt sigura de asta.

2. Oricat as nega adevarul si as lupta pentru noi, se va stinge si nu imi ramane decat acceptarea.

3. Voi primi ajutor profesionist sa organizez perfect inmormantarea.

8 decembrie, 2019, ora 1. Viforul urla turbat si zgaltaie ferestrele. El isi trage sufletul, iar eu am aprins lumanarea si il tin de mana. Ma doare si mi-e frica, dar nu strig. Se zice ca, daca ma vede disperata nu poate muri si ii prelungesc chinul.

Ora 2. Lumanarea a fost aprinsa la timp, iar sufletul lui si-a luat zborul prin ninsoarea feerica. Pun mana pe telefon si sun la numarul dat de sora mea. La capatul firului cineva nu doarme, ca si mine, ma intelege, incearca sa ma aline, imi ia adresa si spune ca peste 30 de minute soseste echipa sa preia trupul neinsufletit al celui drag. Daca nu ar fi ei, nici nu as sti ce sa fac cu decedatul, cu organizarea, cu tot ce este de facut.

Ora 3. Nu pot dormi. L-au preluat atent, fara zgomot si au incercat sa ma imbarbateze. Mi-au spus ca la ora 11 pot veni la capela, sa ma asigur ca el este depus pe catafalc, ca arata excelent si ca ei vor face totul perfect. Voi avea si actele de deces la timp, dar si cosurile pentru biserica si pachetelele ce vor fi impartite. Tot ei vor asigura transpotul si manipularea sicriului.

E o vifornita pagana. Pe drum nici tipenie de om, dar ei au venit sa nu ma lase sa gestionez singura moartea celui drag!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.