Press "Enter" to skip to content

Informații despre toaletele suspendate

Toaletele încastrate în peretele băii nu mai sunt o noutate nici în țara noastră, magazinele de articole sanitare oferind celor interesați și astfel de produse moderne. 

Este simplu pentru oricine acum ca să își procure acum un set wc suspendat, dar spre deosebire de unul clasic, care nu pune mari probleme la instalare, pentru instalarea unui model de wc încorporat în perete este nevoie ca să apelați obligatori la un profesionist, deoarece montajul necesită mai multe etape și doar un meșter priceput va putea ca să execute lucrarea propriu-zisă cu echipamente specifice. 

Uneori e nevoie și de abilități de constructor, deci nu vă aventurați să faceți o astfel de instalare în regie proprie pentru că riscul de a da greș sunt destul de mari. Și nimeni nu are nevoie de o inundație în baie!

Ce este un wc suspendat?

O toaletă suspendată este, într-o definiție simplistă, un vas de wc care nu atinge solul, pentru că nu are niciun piedestal. Mecanismele de spălare și evacuare a apei sunt fixate într-o structură dură, mai exact într-un cadrul metalic care are rolul principal de a menține stabil bolul de wc deasupra podelei.

Această ramă de susținere cu funcții multiple este invizibilă, deoarece ea este ascunsă, fiind încastrată în peretele propriu-zis sau a unei extensii constând într-o nișă cu perete fals vopsită sau acoperită cu faianță, tapet pentru baie sau alte materiale.

În fapt, doar scaunul vasului de wc, capacul și butonul de comandă pentru apă sunt vizibile la exterior.

4 beneficii esențiale pe care o toaletă suspendată le are:

1. Aspectul foarte modern

Deoarece toate țevile și celelalte mecanisme sunt camuflate cu abilitate, avem de-a face vizibil doar cu un vas de wc minimalist, cu linii simple. La Bagno găsiți modele extrem de interesante pentru personalizarea băii dvs.

2. Ergonomia

La momentul montării, înălțimea la care este suspendat bolul de wc poate să fie stabilită de către proprietar, care îi indică acest lucru instalatorului sau echipei de meseriași ce efectuează lucrarea de montaj. Pentru persoanele în vârstă, bolnavi și copii, acest lucru este foarte important. În cazul unei toalete tradiționale, înălțimea este standard, nu poate să fie personalizată.

3. Personalizarea

În afară de stabilirea înălțimii la care să fie suspendat bolul wc, partea care camuflează cadrul metalic de susținere (panoul/peretele fals) poate să fie decorată după dorință, ceea ce dă o notă specială respectivei băi.

4. Ușurința în efectuarea curățeniei în baie

Deoarece vasul suspendat de wc nu atinge podeaua, aceasta se poate spăla foarte ușor. Pentru că nu mai există țevi la vedere, se elimină și posibilitatea acumulării de praf și murdărie pe acestea. În concluzie, igienizarea băii se face mai bine, complet și într-un timp mai redus.

Dacă ar fi să ne referim la ramele de fixare ascunse în perete, ele pot să fie de două tipuri:

rame de susținere cu montaj pe podea (autoportante);

– rame clasice de susținere cu montaj pe perete.

Cadrul de sprijin autoportant este cel mai frecvent găsit în magazinele de articole sanitare, pentru că instalarea lui se face mai ușor. Pur și simplu se fixează suportul pe sol, iar în plus se atașează și de perete. Ulterior el se camuflează cu un perete fals sau altă soluție constructivă, lăsând vizibil doar bolul suspendat de wc.

Cadrul de sprijin cu montaj pe perete este o soluție adecvată în cazul în care peretele din spate este din beton sau cărămidă și este apt ca să reziste la o sarcină mare la rupere. Are și el contact cu solul, dar fixarea doar de sol nu ar putea să facă față greutății bolului suspendat și tot ansamblul s-ar înclina sau prăbuși cu totul, ceea ce ar conduce la efecte dezastruoase pentru integritatea băii (distrugerea vasului wc, ruperea țevilor de apă, inundații, spargerea gresiei de pe podea etc.).

Orice set wc suspendat trebuie să fie standardizat, mai ales ramele de sprijin, care trebuie să respecte două cerințe de bază:

– standardul XP D12-208  (să reziste la o sarcină statică de minim 400 kg);

– standardul NF-ISO 9227 (cadrul suport să fie rezistent la coroziune).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.