Press "Enter" to skip to content

Indiferent de sezon florile sunt mesagerul sentimentelor

Florile au fost folosite de secole pentru a exprima sentimente precum dragostea și simpatia. Chiar și astăzi, oamenii încă mai folosesc florile ca daruri la ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere sau sărbătorile.

Atunci când cineva îți dăruiește buchete de flori cu La multi ani este ca și cum ți-ar oferi o parte din el însuși.

Florile sunt, de asemenea, o modalitate bună de a-ți exprima sentimentele atunci când nu găsești cuvintele potrivite. Ele sunt un limbaj universal pe care toată lumea îl înțelege și sunt și frumoase – atât de frumoase încât, dacă le privești suficient de mult timp, par să prindă viață!

Imaginați-vă o lume în care florile sunt folosite pentru a comunica

Această idee aparent fantastică a fost de fapt destul de comună în epoca victoriană, când limbajul florilor era folosit pe scară largă pentru corespondența romantică. În lumea noastră modernă, în care suntem bombardați de cuvinte în fiecare zi, este bine să ne luăm puțin timp de la a citi și a scrie e-mailuri pentru a ne bucura de un buchet de trandafiri sau orice alte flori ne plac (în funcție de anotimpul în care ne aflăm). Cu un buchet de flori poți spune ceea ce nu poți comunica prin cuvinte!

Limbajul florilor își are originea în Asia, unde oamenii au folosit florile pentru a comunica încă din cele mai vechi timpuri.

De exemplu, un trandafir roșu înseamnă dragoste, un crin reprezintă puritatea, iasomia simbolizează frumusețea, crizantemele simbolizează recunoștința și longevitatea, lalelele indică admirația, violetele exprimă modestia și devotamentul, narcisele înseamnă bunăvoință sau prietenie, garoafele reprezintă admirația sau respectul pentru frumusețea/bunele calități/talentul unei alte persoane etc…

Limbajul florilor este folosit pentru a exprima emoții și sentimente într-un mod subtil, dar totuși clar. Este adesea folosit în relațiile romantice, dar poate fi folosit și între prieteni sau membri ai familiei.

Floarea-soarelui reprezintă fericirea, speranța și bucuria

Floarea-soarelui este, de asemenea, un simbol al fericirii și al bucuriei, deoarece aduce lumină în întuneric. Floarea-soarelui reprezintă soarele în sine: o sursă de energie strălucitoare care dă căldură și viață. Din acest motiv, ele sunt adesea folosite ca decorațiuni la începutul sezonului de toamnă, când zilele încep să devină mai scurte și nopțile mai lungi.

Crinul este un simbol al regalității și al bogăției, așa că este o alegere excelentă pentru a felicita pe cineva pentru succesul academic, cariera sau promovarea în funcție. Această floare ar fi perfectă și pentru a sărbători noi relații sau căsătoria.

Trandafirul este un simbol al iubirii, al pasiunii și al frumuseții. Este, de asemenea, un cadou romantic pe care îl puteți oferi persoanei iubite cu orice ocazie. Un trandafir roșu este cel mai frecvent tip de trandafir folosit ca semn de dragoste, dar dacă vrei ceva diferit, ia în considerare alte culori, cum ar fi roz sau alb.

Bujorul este un simbol al romantismului, al prosperității și al norocului, așa că această floare ar fi perfectă pentru a sărbători o nouă relație sau o căsătorie. Bujorul reprezintă dragostea și afecțiunea, precum și frumusețea. Bujorii au fost folosiți istoric în medicina chineză pentru a trata boli. Se spune, de asemenea, că bujorii îți îmbunătățesc sănătatea prin stimularea sistemului imunitar și îmbunătățirea circulației în organism. Dacă sunteți în căutarea unui cadou grijuliu care va face ziua cuiva, luați în considerare posibilitatea de a-i oferi niște bujori frumoși!

Există multe ocazii în care dăruirea de flori poate fi potrivită. Iată câteva exemple:

  • Când vrei să spui „Îmi pare rău”, dar nu vrei să o spui direct – trimite în schimb un buchet de lalele colorate! Este mai puțin stânjenitor decât să spui tu însuți acele cuvinte temute.
  • O modalitate excelentă de a spune „Hei, mulțumesc că faci parte din viața mea.

Sunt multe de învățat despre flori și semnificația lor, dar ele sunt și frumoase. Așa că, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă transmite sentimentele, folosiți florile!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *