Press "Enter" to skip to content

Închirierea unor locuințe de lux, un segment interesant și în 2019

Pe site-ul BlissImobiliare.ro cei interesați pot ca să găsească proprietăți de lux oferite spre închiriere care să le satisfacă pe deplin toate dorințele.

Segmentul de tranzacții imobiliare de acest gen, premium, sunt în continuare solicitate, deși situația economică din țara noastră este în ultima vreme destul de incertă. 

Desigur că principalele criterii pe care le urmăresc aceia care își doresc locuințe de top în chirie se referă la amplasament, amenajările interioare și exterioare ale imobilului, facilitățile proprii pe care locuința le oferă, dar și cele situate în imediata vecinătate.

Cine caută acum locuințe de lux cu chirie în România?

Cea mai mare parte a cumpărătorilor de locuințe de lux e formată astăzi din familii de corporatiști cu copii, inclusiv expați. S-au făcut și studii în această privință, din care a rezultat că vârsta medie a a soțului este de circa 40 de ani și că are de regulă doi sau trei copii și este manager de top sau om de afaceri, străin sau român.

Ce-i drept, conaționalii noștri ce închiriază locuințe de lux o fac de regulă pe perioade relativ scurte, până când reședința lor personală  aflată în construcție sau renovare capitală este gata. Ori, pur și simplu, pentru că firma la care lucrează le plătește respectiva chirie (mai ales dacă lucrează pentru o perioadă departe de casă, în alt oraș).

Clienții își doresc locuințe pe care să nu fie nevoiți ca să le renoveze și să le mobileze suplimentar, să fie decorate luxos, dacă se poate chiar de către un designer renumit așa încât să fie primitoare, pentru ca respectivii chiriași să invite acolo, fără a se rușina, prietenii, partenerii de afaceri, colegii de serviciu etc. 

Aceia care închiriază locuințe de lux vor nu numai ca locuința respectivă să arate într-un mare fel, dar, dacă este vorba de un apartament amplasat într-un bloc rezidențial sau o vilă dintr-un cartier select, chiar și arhitectura clădirii să fie una deosebită: cu cât mai atractiv este proiectul arhitectural, cu atât mai bine, spun specialiștii în imobiliare.

Evident, în afară de amplasament, căile de transport sunt esențiale.

O tendință care se manifestă tot mai mult în prezent și în România este și faptul că atât chiriașii, cât și cumpărătorii de locuințe premium cer inclusiv părerea unor specialiști în feng shui, înainte de a închiria sau cumpăra un apartament de lux. 

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem sincer faptul că în ceea ce privește conceptul de locuință de lux există destule neclarități. Dacă o agenție imobiliară înțelege prin această exprimare o proprietate rezidențială unică, pentru un client obișnuit înseamnă o proprietate care are un cost de cele mai multe ori extrem de ridicat în mod total nejustificat. 

Caracteristicile generale ale unei locuințe de lux

Criteriile conform cărora putem stabili dacă un imobil cu destinație de locuit este unul premium sunt următoarele:

– locația imobilului; 

– statutul social al chiriașilor; 

– distanța de la imobil și până la o intersecție majoră; 

– planul arhitectural și amenajarea interioară și exterioară a imobilului; 

– materialele de construcții calitative și siguranța oferită în caz de calamități naturale (cutremure, inundații, furtuni etc.)

– sistem de protecția împotriva furturilor;

– numărul de apartamente existent în imobilele  cu mai multe locuințe;

– existența și numărul locurilor de parcare;

– existența unor zone de agrement apropiate;

– existența unor spații comerciale etc. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.