Press "Enter" to skip to content

Imprimantele 3D J55 – noua inovație în materie de imprimante 3D

Tehnologia imprimantelor 3D, a apărut pe piață acum aproximativ 10 ani și a reușit să facă pasul de la 2D la spațiul tridimensional.

Rezultatul obținut în urma imprimării 3D îl reprezintă obiectele ce sunt folosite în diverse industrii precum: automotive, medical, FMCG, artă etc.

Se preconizează ca imprimantele 3D vor revoluționa sistemele tradiționale de producție și vor permite realizare unor pise/ produse cu impact major în ceea ce privesc marile industrii.

În cazul utilizării imprimantelor 3D se discută doar despre materialul din care este construit obiectul 3D final, spre deosebire de imprimantele 2D tradiționale unde se discută despre folosirea a două consumabile importante: mediul de imprimare și substanța imprimată.

Când vine vorba de imprimante 3D, liderul mondial pe piață în producția de echipamente și materiale de printare 3D este Stratasys. Iar pentru România, importatorii și consultanții autorizați pentru imprimantele Stratasys sunt Nutechnologies.ro (cel mai mare hub de printare 3D din România).

Aceste imprimante utilizează sisteme pentru a crea obiecte ce pleacă direct de la date digitale. Gama de echipamente pornește de la sisteme de printare 3D desktop accesibile până la sisteme avansate de mari dimensiuni ce fac printarea 3D mult mai ușor de adaptat decât până acum.

Toate imprimantele 3D Stratasys prezintă componente și prototipuri, strat cu strat și se bazează pe tehnologia FDM, tehnologia PolyJet, tehnologia SLA și tehnologia SLM.

Stratasys prezintă noua inovație în ceea ce privește imprimantele 3D. Aceștia au adus în lumina noile imprimante 3D J55 ce se bazează pe tehnologia PolyJet.

J55 este unică în multe feluri, dar cel mai deosebit lucru la acesta este platforma de construcție rotativă brevetată, unică de acest fel, cu un cap de imprimare fix ceea ce facilitează întreținerea și crește fiabilitatea. 

Un alt aspect ce o face deosebită este nivelul crescut al producției combinat cu funcționalitatea ultra-silențioasă și filtrarea ProAero.

Imprimanta J55 iese în evidență față de celelalte modele datorită inteligenței, dar și a programului de întreținere și modului de operare care conferă utilizatorului un mediu natural și inovativ de utilizare a imprimantei.

J55 utilizează o nouă platformă ce nu necesită verificări tehnice la intervale scurte de timp. Totodată, aceste verificări se pot realiza și de către beneficiar deoarece se bazează pe un sistem ușor de utilizat și la indemana tuturor.

Proiectată pentru a avea performanțe constante și stabile, imprimanta 3D J55 introduce o platformă de imprimare rotativă pentru a avea o calitate remarcabilă a suprafeței și a calității.

Datorită noului desing inovativ al cartușelor ce il aduce pe piață imprimanta J55,  modulul LED nu necesită calibrare, deoarece cartușele sunt introduse orizontal în aparat, ușurând astfel utilizarea acestuia.

Designul a fost realizat pe baza nevoilor clienților, ce au utilizat în trecut linia PolyJet, inițial J55 fiind un update al imprimantei PolyJet, ajungând în cele din urma revoluționară.

Un beneficiu ce îl aduce clienților imprimanta 3D J55 face referire la ușurința modului de operare.

J55 a fost concepută la dimensiunea de 651x661x15551 mm si 228 kg, cu straturi orizontale de construire de  până la 18 microni și cu o suprafață de printare de 1.174 cm2.

Design-ul imprimantei 3D J55 a fost gândit și conceput pentru a ușura viața utilizatorilor și pentru a se putea încadra perfect într-un spațiu profesional de birou oferind în același timp randament maxim.

Imprimanta 3D proiectată de Stratasys nu prezintă miros în momentul utilizării, deoarece a fost concepută pe baza unui sistem ce folosește un extractor de aer ProAero cu ajutorul căruia captează și filtrează vaporii, oferind astfel utilizatorului siguranță și confort.

Ultra-silențioasă, J55 funcționează sub 53 de decibeli, cam la fel de tare cât un frigider, este foarte eficientă și la un preț accesibil. 

Proiectarea, importarea și imprimarea se realizează în 3 pașii simple ce nu necesită mari costuri sau costuri suplimentare. Pur și simplu se importă proiecte folosind fișiere CAD native sau formate de fișiere 3MF și se trimit modele utilizând software-ul GrabCAD Print.

În ceea ce privește cel mai important aspect, calitatea, J55 asigură o imprimare rapidă și de înaltă rezoluție cu ajutorul unei game complete de culori, asigurând totodată printarea realistă de neegalat a produselor.

Datorită combinației dintre productivitate și realitate, imprimanta J55, oferă utilizatorilor săi șansa de a realiza desing-uri colorate și realiste într-un interval relativ scurt de timp. Imprimanta 3D J55 mai oferă și capacități de înaltă performanță și în același timp capacități CMF (culoare, material, finisaj) complete utilizatorilor săi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.