Press "Enter" to skip to content

Importanta firmelor de recrutare in actuala piata a muncii

Exista o multime de firme serioase de recrutare pe piata, ceea ce inseamna ca nevoia companiilor de a gasi oameni competenti creste de la an la an. Piata muncii este in permanenta miscare, are o dinamica aparte, iar schimbarile profesionale pot interveni foarte rapid.

Angajatorii trebuie sa tina pasul cu aceste modificari pentru a beneficia de profesionisti, care stiu sa isi puna in valoare cunostiintele si abilitatile dobandite de-a lungul timpului.

Rolul unor astfel de firme este acela de a selecta candidatii potriviti, candidati care sa corespunda necesitatilor clientilor si care, in final, sa fie acceptati.

Companiile care decid sa apeleze la serviciile unei astfel de firme nu dispun de un departament de HR care sa se ocupe de procedurile de selectie, iar angajarea unor oameni bine pregatiti si cu experienta necesara presupune o cheltuiala mult prea mare.

In cazul de fata, firma de recrutare va desemna un consultantul care se va afla in permanenta in legatura cu clientul pentru a afla care sunt asteptarile si necesitatile acestuia.

Avand o fisa a postului cat se poate de clara, urmeaza etapa de prospectare a pietei, cand sunt cautati candidatii cei mai potriviti pentru un anumit job. De la baze de date comune si pana la site-urile cu anunturi sau chiar si prin recomandari, intregul proces se dovedeste a fi unul destul de anevoios si poate fi de durata, insa satisfactiile sunt pe masura muncii prestate.

In momentul in care au fost selectati cativa candidati pe baza CV-urilor, urmeaza o prima etapa a interviului, desfasurata telefonic, in baza careia consultantul pune anumite intrebari cheie pentru a decide daca profilul conturat se potriveste cu stilul si cu mediul de lucru din cadrul companiei respective.

Un subiect abordat inca din primul moment este cel al asteptarilor salariale. Acest aspect este foarte important, pentru a afla daca are rost ca un candidat sa fie chemat mai departe, in procesul de intervievare. O suma mult prea mare poate reprezenta un motiv real de respingere a unui candidat, asa ca rolul consultantului este acela de a vedea daca se incadreaza sau nu in buget.

Ultimul pas il reprezinta programarea unui interviu cu reprezentantii companiei, iar de aici lucrurile decurg in functie de regulile acestora. In general, rata de succes a acestor firme serioase de recrutare este una foarte mare, asa ca potentialii clienti nu ar trebui sa ezite in a apela la ajutorul lor atunci cand au nevoie sa gaseasca oameni competenti si foarte bine pregatiti care sa se alature echipei.

La finalul intregului proces de recrutare se solicita oferirea unui feedback din partea clientilor, astfel incat sa se imbunatateasca anumite aspecte, acolo unde este cazul.

Talent Stream este una dintre cele mai bune firme de recrutare din Romania. Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu si cu un portofoliu ce include peste 100 de companii in mai mult de 20 de orase, firma se bucura de un real succes in randul celor interesati sa gaseasca un candidat potrivit pentru postul vacant din companie.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *