Press "Enter" to skip to content

Importanţa anvelopelor şi de ce trebuie să fie alese cele mai bune

Nu trebuie subestimată niciodată importanţa anvelopelor auto, care reprezintă singurul punct de contact dintre drum şi maşina: fiecare anvelopă, de fapt, se sprijină pe o porţiune de drum, care are aproximativ dimensiunea unei cărţi poştale. Înainte de a pleca în călătorie, fiecare şofer ar trebui să se asigure că anvelopele sunt întotdeauna în stare perfectă şi, dacă are dubii, nu ar trebui să ezite să solicitaţi asistenţă distribuitorului de pneuri sau chiar ajutorul celei mai apropiate benzinării. Cu cele mai bune anvelope drumurile sunt mult mai sigure.

Cele 4 funcţii principale ale anvelopelor

·  Acestea susţin maşina: presiunea conţinută în cele 4 anvelope, de fapt, susţine întreaga greutate a maşinii şi a ocupanţilor acesteia;

·  Acestea absorb duritatea drumului: azotul sau aerul conţinut în interiorul anvelopelor acţionează ca un arc, ceea ce creşte semnificativ confortul în timpul călătoriei cu maşina;

·  Acestea transmit forţe longitudinale: datorită roţilor, iar şoferul poate conduce maşina înainte şi înapoi, fără a se opri vreodată;

·  Acestea transmit forţe laterale: anvelopele, de fapt, permit maşinii să se întoarcă şi să fie manevrată.

De ce este important să fie cumpărate anvelope bune?

Anvelopele sunt mai presus de toate o garanţie a condusului confortabil şi sigur. Anvelopele uzate sau de calitate slabă scad performanţa maşinii, crescând posibilitatea de a pierde aderenţa şi distanţa de frânare. Mai mult, atunci când sunt uzate sau au presiune scăzută, emisiile de CO2 şi, în consecinţă, consumul de combustibil creşte, deci ar fi important să știi ce înseamnă anvelope ranforsate. Acesta este motivul pentru care este esenţial să aibă loc întotdeauna călătorii cu anvelope sigure, cât mai noi şi la presiunea potrivită.

Cum pot fi prevenite problemele?

Ori de câte ori maşina este scoasă pe drum (nu 100 de metri de acasă până la supermarket), se recomandă verificarea presiunii anvelopelor. Dacă şoferul nu ştie care este presiunea ideală pentru anvelopele, ar trebui să consulte manualul maşinii. Presiunea anvelopelor trebuie verificată cel puţin o dată pe lună. Acest lucru trebuie verificat cu anvelope reci, deci înainte de a pleca şi nu după ce maşina a ajuns la destinaţie. Atunci când anvelopele au o presiune prea mică poate să apară o problemă majoră şi anume faptul că se vor distruge mai repede.

Anvelopele sunt periculoase chiar dacă sunt supraumflate: frânarea este mai puţin controlabilă, stabilitatea pe drum este redusă şi controlul vehiculului este redus. Toate acestea duc la întâlnirea unor situaţii periculoase. A avea anvelopele la presiunea potrivită le reduce uzura şi permite şoferului să conducă în siguranţă şi confortabil. Numai în Europa, se estimează că 55 de milioane de anvelope sunt înlocuite în fiecare an, din cauza problemelor cauzate de umflarea incorectă. De fapt, există numeroase avantaje oferite de anvelopele montate la presiunea potrivită.

În plus, este recomandat că bandă de rulare să fie periodic verificată astfel încât să poată fi evitate problemele majore care apar cu anvelopele din cauza faptului că sunt excesiv utilizate. Nu se recomandă condusul pe drumurile publice cu anvelope neconforme din motive evidente. Un set de anvelope necorespunzător va pune în pericol viaţa tuturor participanţilor la trafic, inclusiv a şoferului vehiculului.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.