Press "Enter" to skip to content

Importanța administrării probioticelor pentru sportivi

Funcționarea sistemului imunitar este influențată de stilul de viață, de alimentație și de condițiile de mediu. Microorganismele au o influență majoră asupra sistemului imunitar, dezechilibrul acestora putând duce la o slăbire a imunității. 

În special cei care duc un stil de viață activ, se antrenează intens și își solicită foarte mult corpul, pot suferi de epuizare. Atunci când este foarte solicitat, corpul poate deveni mai vulnerabil în fața bolilor cauzate de viruși și bacterii. De aceea, este foarte importantă suplimentarea cu vitamine și minerale, dar și cu probiotice, care pot face diferența atunci când vine vorba de rezultatele sportivilor de top.

 Microbiomul

În corpul uman există aproximativ 100 de trilioane de bacterii. Microbiomul reprezintă materialul genetic al tuturor bacteriilor din corpul uman și este unic la fiecare fiintă în parte.  În bună parte, microbiomul este alcătuit din bacterii, care pot fi pqtogene, inofensive sau benefice. 

Ce sunt probioticele și de ce sunt importante pentru organism 

Probioticele sunt bacterii și drojdii benefice pentru organism, pe care le puteți lua din alimentele preparate prin fermentație bacteriană sau sub formă de suplimente nutritive. Cele mai cunoscute tipuri de probiotice sunt: lactobacilii care se găsesc în alimentele fermentate și iaurturi, bifidobacteriile – care se găsesc în produsele lactate și reprezintă mai puțin de 10% din bacteriile microbiomului intestinal și tulpinile de drojdie (Saccharomyces boulardii), care ajută la prevenirea și tratarea problemelor de digestie după administrarea antibioticelor. 

 Probiotice și prebiotice 

Dacă probioticele sunt substanțe care conțin microorganisme vii, care intervin la restabilirea echilibrului microflorei din organism, prebioticele sunt alimente bogate în fibre care sunt folosite ca hrană pentru microflora umană, în scopul de a îmbunătăți echilibrul acestor microrganisme.

Prebioticele se găsesc în cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, ceapa, bananele, usturoiul și boabele de soia, iar probioticele se găsesc în iaurt sau varza murată.

  Probiotice pentru sportivi de la Weider

Microbiotic Sport este un complex de bacterii vii special formulat pentru refacerea florei intestinale și susținerea sistemului imunitar al sportivilor și al persoanelor active. Microbiotic Sport îți oferă 1 miliard de bacterii benefice, din 7 tulpini special concepute pentru sportivi, îmbogățite cu fibre, vitamine și minerale: Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum. In plus, suplimentul este imbogatit cu vitamina D, vitamina B12 si Zinc.

Pentru cele mai bune rezultate la sala si pentru imbunătățirea imunității în special în anotimpul rece, alege suplimentele pentru sportivi Weider.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *