Press "Enter" to skip to content

Implanturi dentare- tipuri, indicatii, caracteristici

In lumea moderna, stomatologia se dezvolta rapid, folosind noi metode si tehnologii. Problema restabilirii defectelor dentare este necesara pentru oameni, deoarece afecteaza diverse aspecte: psihologice, estetice, materiale, functionale. In momentul de fata, implantarea este atat de larg dezvoltata, incat dintii artificiali pot fi cu greu deosebiti de cei naturali. Un stomatolog implantolog te poate informa intotdeauna in mod clar despre implanturi dentare, contraindicatii si metode alternative de tratament.

Ce este un implant dentar?

In termeni simpli, un implant este un fel de suport in structura osoasa a maxilarului, care are un surub cu filet. Implantul este introdus in osul maxilarului, acolo unde anterior a existat un dinte natural. Folosind diferite tipuri de conexiuni implant-coroana, se fixeaza o coroana artificiala. Implantul imita radacina naturala a dintelui. 

Exista un numar mare de producatori de sisteme de implanturi, care au propriile caracteristici ale structurilor. Stomatologul selecteaza parametrii tipului de implant necesari pentru tine, in functie de ce dinte trebuie implantat, ce tip de os si gingii ai, luand in considerare structurile anatomice.

Implant dentar – Componente

Exista componente cheie care alcatuiesc un implant dentar clasic. Partea principala sau implantul in sine. Aceasta este partea care este plasata direct in tesutul osos. In prezent, implanturile sunt in general in forma de con, desi mai exista si alte forme.

Un bont este o parte intermediara necesara pentru conectarea unui implant si a unei coroane. Bonturile sunt de asemenea diferite si servesc direct pentru a tine coroana. Coroana este cea mai importanta componenta pentru pacient si cea care va compensa defectul estetic.

Implantare sau structura protetica

Absenta unuia sau a mai multor dinti, este principalul motiv care il conduce pe pacient la implantolog, afirma o clinica de implant dentar in Satu Mare. Alegerea se face intre implantare si proteza  si depinde de multi factori, cum ar fi alergia la materiale, un reflex de gag sau prejudecati in ceea ce priveste protezele amovibile. In cazul implantarii unui dinte, dintii adiacenti nu sunt afectati. Daca se pierde doar un dinte, atunci metoda de implantare va ajuta la refacerea acestui defect particular, fara a schimba structura dintilor din apropiere.

Implantologii folosesc metoda de reglare a implantului imediat dupa extragerea dintilor (implantare simultana), ceea ce reduce timpul inainte de a pune coroana. Implantul, datorita faptului ca imita radacina dintelui, da o incarcatura pe tesutul osos si incetineste procesele fiziologice de resorbtie osoasa. Un alt plus semnificativ este natura pe termen lung a metodei, capacitatea de a instala un implant o data si pe viata, care va fi localizat in os mult mai puternic decat o proteza conventionala.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *