Press "Enter" to skip to content

Iată de ce trebuie să ții cont ca să ai grijă de roțile mașinii tale!

Roțile sunt poate cele mai importante piese ale mașinii tale, ceea ce uneori este ușor de uitat mai ales când nu ai nicio problemă cu ele. Îți poți aduce aminte că au și ele nevoie de întreținere doar atunci când ți se întâmplă ceva grav. Totuși, este bine de știut faptul că ele asigură contactul mașinii tale cu asfaltul și că fără ele mașina ta pur și simplu nu ar mai putea funcționa. De aceea, ar trebui să le oferi o atenție specială.

Iată de ce ar trebui să ții cont ca să ai mereu roți perfect funcționale!

  1. Verifică presiunea

Anvelopele care sunt umflate prea mult cer mai mult combustibil, în timp ce cele cu presiune mai mică decât cea recomandată se vor supraîncălzi și vor trebui schimbate mai repede. Știind tipul de anvelopă care se potrivește cel mai bine mașinii tale, vei economisi, de asemenea, mulți bani, deoarece fiecare mașină are nevoie de anvelope diferite, care vor depinde și de condițiile meteorologice și de tipul de drum pe care intenționezi să îți conduci mașina.

  1. Condu cu grijă

Este foarte important să ai grijă cum conduci. Nu accelera brusc și puternic decât atunci când chiar este necesar și evită pe cât posibil gropile. Astfel, conducerea eficientă este o modalitate excelentă de a-ți salva anvelopele, în timp ce emite și mai puțină poluare.

  1. Curăță-le

Pentru ca roțile tale să aibă un aspect de nou, este necesar să le păstrezi curate. Pentru a face acest lucru, ar trebui să urmezi câțiva pași:

  • Umple o găleată cu apă călduță și amestec-o cu un săpun specific materialului pe care îl au roțile.
  • Folosește o perie cu peri moi pentru a înlătura murdăria.
  • Folosește o cârpă moale și șterge-le.
  • Lustreiește-ți roțile cu ceară specială o dată pe lună ca să aibă un aspect strălucitor.
  1. Nu îți încărca mașina

Modul în care îți foloseși mașina este, de asemenea, important pentru menținerea roților în stare bună. Nu încărca portbagajul cu greutăți mari, o mașină nu este un tir de transport și nu este concepută pentru a transporta altceva decât oamenii, așa că nu ar trebui să introduci lucruri foarte grele.

  1. Verfică banda de rulare

Banda de rulare a roții este un semn de avertizare de care ar trebui să fii atent. Dacă aceasta dispare, anvelopa indică faptul că este uzată și este timpul să o schimbi. Există multe opțiuni pentru schimbarea anvelopelor într-un mod relativ ieftin. Totuși, în cazul în care ești pregătit să schimbi anvelopele, alege un produs de calitate, de exemplu, poți consulta oferta de cauciucuri marca Barum de pe site-ul Anvelope-oferte.ro.

Cu alte cuvinte, roțile sunt foarte importante pentru mașina ta. Foarte multe accidente grave sunt cauzate roțile aflat în condiții precare. De aceea, este important să le cureți în mod regulat, să alegi cauciucuri de calitate, să ai grijă cum conduci, să nu introduci greutate prea mare în mașină și să verifici mereu presiunea și banda de rulare!

Sursa foto: Pexels.com

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.