Press "Enter" to skip to content

Iata cum obtii si ce ambarcatiuni iti permite sa conduci permisul de barca categoria D!

Aventurile pe apa au fascinat dintotdeauna imaginatia, iar unii oameni nu s-au multumit sa viseze la astfel de calatorii, ci au intins panzele, au pornit motoarele si au avut parte de aventura vietii lor!

La randul tau, ai posibilitatea ca, atunci cand mergi in concediu, sa faci mai mult decat sa stai pe mal sau sa platesti un bilet pentru a parasi uscatul. Cu ajutorul unui permis barca categoria D, vei putea sa navighezi pe toate apele interioare din Romania si nu numai!

Unde si cu ce ambarcatiuni vei putea sa navighezi?

La fel ca in cazul permiselor auto, si cele pentru barci sunt de mai multe categorii. Acestea se refera atat la apele pe care ai voie sa navighezi, cat si la tipul de nave pe care le poti conduce.

Primele brevete pe care le poate obtine un incepator sunt cele de categoria D sau C, ambele pentru ambarcatiuni cu motor. Categoria D iti permite sa navighezi pe apele interioare, precum lacuri, canale, rauri si fluvii, pana la varsarea acestora in mare, deci inclusiv in regiunile de delta. In schimb, categoria C ofera dreptul de a naviga pe mare, insa numai in apropierea coastei, la o distanta de cel mult 6 mile nautice.

La Scoala nautica setsail.ro, poti sa urmezi cursuri a caror absolvire iti va oferi in acelasi timp permis barca categoria D si C. Unele dintre ele includ si pregatirea pentru categoria S – Sailing, aceasta din urma fiind exclusiv pentru ambarcatiunile cu vele.

Pasii pentru obtinerea unui permis barca categoria D

Pentru a obtine dreptul de a naviga pe apele interioare, este nevoie de parcurgerea mai multor etape, dupa cum urmeaza:

• inscrierea la Scoala de yachting Set Sail;

• parcurgerea cursurilor teoretice;

• efectuarea practicii pe ambarcatiuni cu motor;

• sustinerea examenului practic de conducere a ambarcatiunii cu motor in cadrul practicii;

• obtinerea diplomelor autorizate de Autoritatea Navala Romana (ANR) de absolvire a cursului de conducator de ambarcatiune cu motor;

• pregatirea materiei teoretice cu ajutorul unor chestionare ce pot fi consultate pe platforma skipper.setsail.ro;

• sustinerea examenului teoretic pentru obtinerea unui permis barca categoria D (sau, dupa caz, si C) la o capitanie a Autoritatii Navale Romane, precum cele din Constanta, Galati, Dej sau Giurgiu,

• eliberarea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement.

Toate aceste etape pot fi parcurse in aproximativ doua luni din momentul inscrierii la cursuri.

In ceea ce priveste materiile studiate, ele vizeaza toate aspectele a caror cunoastere este necesara in momentul in care navighezi. Este vorba despre discipline diverse, precum Manevra ambarcatiunii cu motor, Marinarie, Navigatie sau Prim Ajutor. De asemenea, este necesara cunoasterea regulamentelor aflate in vigoare pe plan national si international.

Practica este realizata sub indrumarea unor instructori cu o bogata experienta, pe ambarcatiuni moderne, care se remarca in acelasi timp prin calitate si prin siguranta pe care o ofera clipa de clipa.

Daca te inscrii chiar acum la un curs, vei putea sa folosesti chiar in vacantele din acest an un permis barca categoria D. Acesta iti va deschide portile aventurii si iti va oferi experiente la care pana acum ai putut doar sa visezi!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.