Press "Enter" to skip to content

Iarna inca nu a trecut! Iata ce recomanda specialistii din domeniul auto!

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci daca doresti sa pornesti cu masina la drum pe vreme geroasa este acela de a verifica starea in care aceasta se afla. Pe langa problemele care pot aparea iarna nu ai vrea sa te trezesti in plus cu altele si mai serioase. Mergi cu masina la un service auto sau testeaz-o chiar tu acasa cu ajutorul unui tester OP COM. Indiferent de varianta pe care o alegi asigura-te ca masina ta este intr-o stare buna pentru a trece mai usor peste acest anotimp dificil pentru posesorii de masini insa mai ales pentru cei cu masini diesel. De ce acest lucru? Pentru ca motorina este un carburant dificil in sezonul rece din cauza continutului ridicat de apa care la temparaturile cu minus ingheata. Iata cum te poti bucura de masina ta diesel pe

timp de iarna urmand aceste 4 sfaturi usor de respectat.

Unul din cele mai importante aspecte este acela de a folosi un combustibil potrivit pentru temparaturile scazute. Un combustibil calitativ, chiar daca este mai scump va fereste de alte probleme ale masinii ce sunt mult mai costisitoare.

1. Antigelul este un al factor important in sezonul rece. Nu combinatati antigelul cu apa pentru ca puteti avea surprize foarte neplacute. De asemenea nu completati niciodata antigelul atunci cand motorul este fierbinte. Fiti atenti la temperatura motorului intrucat o temperatura scazuta poate indica anumite probleme cu termostatul.

2. Verifica instalatia de climatizare. Verifica instalatie de climatizare intrucat daca aceasta are probleme sau este infundata parbrizul se va dezaburi mult mai greu decat deobicei. De asemenea ai grija la stergatoare. Daca parbrizul este inghetat si activezi mecanismul risti ca acestea sa se rupa. Ridica stergatoarele cu mana pentru a te asigura ca nu se vor lipi de parbriz.

3. Verifica starea bateriei. Daca sunteti posesorii unei masini diesel uitati-va cu atentie in bord la semnul care indica bujii incandescente. Nu porniti masina inainte ca acest indicator sa se stinga iar pentru un plus de siguranta aprindeti de cateva ori farurile pentru ca bateria sa fie pregatita.

4. Evita sa folosesti frana de mana in timpul stationarii pe termen lung. Evitati pe cat posibil sa folosesti frana de mana intrucat din cauza temperaturilor cu minus

aceasta poate ingheta iar a doua zi exista mari sanse sa nu mai puteti pleca cu ea.

Daca aveti mai multa atentie si respectati aceste sfaturi care se aplica atat pentru

posesorii de masini diesel cat si pentru alte tipuri de automobile veti trece mult mai usor peste zilele geroase.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.