Press "Enter" to skip to content

Hai să iubim românește

Dacă e s-o dăm cu iubire, hai s-o dăm cu d-aia românească!

Probabil majoritatea dintre noi știm că Valentine’s day este pe 14 februarie, ziua în care cu toții sărbătorim puterea iubirii. Însă nu mulți dintre noi știu că pe 24 februarie, sărbătorim Dragobetele, acesta fiind zeul iubiri la români. Dragobete este fiul babei Dochia, și este considerat zeul iubirii și al prosperității, find echivalent cu Cupidon din mitologia romană și cu Eros, din mitologia greacă. De-a lungul timpului a fost sărbători pe 24 sau 28 februarie sau chiar 1 martie. În diferite zone ale țării sunt diferite tradiții în aceste zi, diferite ritualuri pe care fetele și băieții tineri trebuie să le îndeplinească pentru a avea un an plin de iubire. De altfel, Dragobetele este considerată și una dintre cele mai frumoase tradiții românești.

Eu zic dacă e iubire, s-o sărbătorim în orice fel și orice zi, dar parcă tot mai frumoasă e iubirea românească. Chiar de îmi plac multe tradiții și obiceiuri din alte țări, tot mai frumoase mi se par astea de la mine de acasă. Așa că hai să o dăm cu iubire din asta românească. Luați-vă perechea de mână, și împărțiți această zi frumoasă cu ea. Faceți ceva doar voi doi, conectați-vă unul cu celălalt, uitați pentru o zi de multele griji ale vieții, fiți veseli, zâmbiți-vă, și iubiți-vă, așa românește, așa cu pasiune, dăruire și implicare.

Să iubești a fost și va rămâne cel mai frumos și mai simplu lucru. Iei doi oameni, cu idei mai mult sau mai puțin comune, care seamănă sau nu la chip, pune-i să-și arunce o privire caldă, mai dă-le câteva zile să le petreacă împreună, și gata, din ei doi se naște ditamai iubirea. Sigur că nu mereu acesta este scenariul, dar ar putea fi, nu? Și oricum, aproape niciodată nu a fost greu să ne îndrăgostim și să iubim.

Așa că dragi români de peste tot, și oamenii din întreaga lume, haideți să ne punem pe iubit, căci până la urmă ce ne vindecă mai bine și ne face mai fericiți dacă nu iubirea? Dar ține-ți minte, foarte important, nu uitați să iubiți zilnic, chiar și atunci când discutați în contradictoriu, când aveți păreri și dorințe diferite, când sunteți triști, nervoși sau supărați, ce să mai, zi de zi. Nu uitați să iubiți moment de moment, pentru a vă colora atât viața voastră cât și pe cea a celor din jurul vostru.

Și nu uitați, iubiți cum știți mai bine,  iubiți românește !

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *