Press "Enter" to skip to content

Greșeli de evitat dacă ai parchet laminat acasă

Datele statistice arată că românii își renovează locuința, în medie, o dată la 10 ani. Printre lucrurile schimbate se numără gresia, faianța, parchetul și mobila de bucătărie, acestea fiind cele mai folosite lucruri în casă.

Însă până la o renovare completă, este important să știi cum poți face o mentenanță corectă și cum poți curăța corect parchetul pentru a-i oferi mai multă durată de viață.

În următoarele rânduri poți descoperi câteva greșeli pe care să nu le faci dacă ai parchet laminat în camera de zi.

Iată cum poți păstra pardoseala ca nouă pentru mai mult timp

  • Apa poate deteriora parchetul din casă

Curățenia săptămânală cuprinde, inevitabil, și spălarea parchetului, cu ajutorul mopului, a apei și a soluțiilor specifice. Din păcate însă, puțină lume știe că apa dăunează grav pardoselii. O greșeală în acest sens este folosirea mopului nepotrivit, care odată îmbibat în apă, se folosește ca atare, excesul de apă rămânând pe podea.

Este recomandat să folosești un mop dedicat special parchetului laminat. Acesta este fabricat din microfibre și alte materiale prietenoase cu lemnul.

Dacă ai ajuns la stadiul de renovare a locuinței și trebuie să schimbi parchetul, descoperă aici câteva modele interesante care ar putea să se potrivească designului camerei tale. Pe Hornbach.ro găsești oferte diverse de parchet laminat pe care le poți comanda online, oricând.

  • Atenție la mobilă! Îți poate zgâria parchetul

Dacă ai cumpărat mobila pentru camera de zi sau dormitor, unde ai montat deja parchetul laminat, ar fi indicat să ai grijă cum o aranjezi. Anumite piese nu au protecție dedesubt sau pentru picioarele mobilei respective și acest lucru poate afecta pardoseala.

Poți, în schimb, să cumperi niște accesorii speciale, confecționate din bureți, silicon sau cauciuc, care se montează ușor și care nu zgârie parchetul laminat.

  • Nu confecționa soluții acasă, alege-le pe cele dedicate curățării parchetului

Tradiția spune că un strop de amoniac în apa de curățat pardoseala oferă luciu și curățenie bec. În realitate, însă, soluțiile homemade pot afecta parchetul în timp.

De aceea, este recomandat să cumperi soluții speciale pentru pardoseală și să respecți indicațiile pentru curățarea corectă a parchetului. Așa vei avea garanția că podeaua nu va suferi modificări de structură în timp.

  • Evita substanțele chimice pentru curățarea pardoselii

O altă greșeală des întâlnită în procesul de curățenie a locuinței este folosirea anumitor soluții pe bază de substanțe chimice. Acestea promit strălucirea perfectă a podelei, însă nu toate sunt potrivite pentru curățarea parchetului laminat. Și aici este recomandat să citești instrucțiunile de utilizare și să vezi dacă o asemenea soluție este potrivită tipului de pardoseală de acasă.

Așadar, se poate spune că parchetul laminat poate fi întreținut ca la carte, dacă ai în vedere câteva sfaturi utile. Greșelile pot fi evitate dacă ții cont de materialele din care este confecționată pardoseala și poți cumpăra produsele recomandate de specialiști pentru curățarea podelei.

Sursă foto: Pixabay.com.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.