Press "Enter" to skip to content

Gradina pregatita pentru primavara, va aduce culoare in viata noastra

In fiecare primavara, gradina infloreste, aducand bucurie in sufletul tuturor. Cand pomii dau in floare si apar albinele, putem spune ca primavara si-a intrat deja in rol.

Dupa o iarna seaca, cu foarte putine culori, mult frig si umezeala, venirea primaverii este ca un colac de salvare. Contrastul dintre cele doua anotimpuri este atat de mare incat este imposibil sa nu simtim schimbarea.

La primele raze ale soarelui, incep sa apara florile si frunzele micute, prevestind sosirea primaverii. Este un moment mult asteptat, pentru care se pregateste natura toata iarna.

In gradina pregatita pentru primavara..

Gradinarul are un singur rol, sa anticipeze momentul si sa pregateasca terenul de joaca al naturii. Terenul trebuie sa fie pregatit corespunzator pentru plantele decorative noi, ce vor fi plantate.

Primavara este un moment prielnic pentru plantare pentru ca ofera tot ce este necesar pentru un nou start. Umiditatea solului este putin mai ridicata decat in alte anotimpuri ceea ce asigura hidratarea suficienta a plantelor, fara interventia gradinarului.

Sa nu uitam nici de natura, care da un impuls plantelor sa-si inceapa viata in noul an. Ele incep sa-si traga seva din pamant, transformand-o in energie, frumusete si culoare.

Asa isi incep viata plantele decorative din gradinile amenajate de KalonGarden, cu multa forta si culoare, oferind bucurie vizitatorilor. Jocul de culori si miresmele sunt rezultatul muncii a zeci sau sute de ore in gradina.

“Cine se scoala de dimineata departe ajunge” spune proverbul, iar acest lucru este valabil si aici. Cu cat este o gradina mai bine pregatita pentru start, cu atat se va dezvolta mai repede.

Munca in gradina incepe pe la sfarsitul iernii cand aceasta trebuie curatata de resturile ramase din anul anterior. Poate multi cred ca acest aspect nu este atat de important, dar trebuie sa intelegem ca fiecare munca isi are rostul ei.

Curatand-o de frunzele uscate, gradinarul ofera posibilitatea ierbii sa respire din nou si sa se dezvolte mult mai usor. In locurile in care dorim sa plantam, solul trebuie sapat si fertilizat cu ingrasamant natural, astfel vom primi un pamant bogat, gata pregatit pentru plantare.

Dupa plantarea propriu-zisa a florilor si a plantelor decorative, ne ramane rolul de a le supraveghea pe acestea, sa aiba tot ce le trebuie ca sa prinda putere. Sa avem grija de hidratarea plantelor, sa nu fie nici prea mult dar nici prea putin.

Daca pamantul a fost bine sapat, hidratarea devine mult mai usoara. Pamantul sapat, permite infiltrarea apei pana la radacinile plantei, asigurand o alimentatie mult mai usoara.

Daca toate muncile din gradina au fost corect facute, in mod sigur florile si plantele decorative isi vor oferi frumusetea trecatorilor, in semn de multumire  pentru munca depusa.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *