Press "Enter" to skip to content

Găzduire web profesională şi soluţii convenabile – toate într-o mega ofertă

Cu tehnologiile care se întreţes continuu cu toate aspectele de business, orice antreprenor care îşi porneşte o afacere pe internet, are nevoie de găzduire web. În practică, totul se rezumă la 3 cuvinte cheie pentru a alege un serviciu de calitate: viteză, suport şi siguranţă.

Serviciile de hosting sunt disponibile, începând de la preţuri simoblice, de la doar un dolar în oferte mega generoase, până la mii de dolari pe lună, în funcţie de opţiuni. Dacă afacerea ta este încă mică, te-ai putea descurca de minune cu un cloud, sau de ce nu – VPS care îţi oferă partajarea exactă a resurselor serverului.

Ca să îţi faci o imagine simplă dintre ce înseamnă una şi cealaltă, imaginează-ţi un calculator care poate fi gestionat (cloud) să îşi structureze precis resursele în mai multe calculatoare mai mici (care se numesc VPS-uri). Un calculator poate găzdui mai multe VPS-uri, iar cele din urmă reprezintă doar un procentaj din procesul serverului alocat ţie.

La fel ca şi în cazul calculatorului tău personal, laptop sau chiar smartphone, pe orice serviciu de găzduire ai alege, o să afli că memoria RAM joacă un rol important la capitolul VPS de calitate. Tot ce vei rula pe noua ta pagină în materie de aplicaţii are nevoie de RAM, un fel de combustibil web. Acesta poate fi ales atunci când îţi cumperi pachetul de hosting de care ai nevoie, sau poate fi adăugat apoi.

gazduire web romania

Memoria este un alt aspect crucial, mai ales dacă plănuieşti să încarci pe pagina ta multe fişiere media de calitate, cum ar fi filmuleţe în 4K, sute de poze în mărimi mari sau aplicaţii şi softuri la rubrica download, de exemplu. Pentru asta, ai nevoie de un HDD, un spaţiu izolat care îţi aparţine doar ţie şi poate fi accesat doar de către tine.

Numărul nelimitat de domenii găzduite este o altă opţiune pe un server VPS şi nu doar, mai ales dacă eşti proprietarul unui magazin virtual sau proiect online. Pe el poţi instala oricâte domenii vrei, dar la un moment dat ai putea rămâne fără resurse.

Un detaliu extrem de important este opţiunea de reinstalare a sistemului de oprerare, în orice moment. Acesta este un avantaj imens pe care ţi-l oferă un VPS. Sperăm să nu ţi se întâmple (prea des), dar la un moment dat vei avea nevoie de această opţiune, din diferite motive. Noile servicii ţi-o oferă cu un singur click sau contactând departamentul tehnic. Deci, atunci când alegi găzduirea ta, dacă nu eşti cel mai priceput în domeniul IT, este esenţial să alegi o echipă care îţi oferă suport tehnic nonstop pentru cazuri de urgenţă.

De la domeniu, până la server dedicat, cloud servere şi alte detalii, ai face bine să alegi tot ce îţi trebuie de la o singură companie, pentru a evita transferurile obositoare şi care durează o veşnicie. Sfatul nostru e să alegi o firmă recomandată, cu istoric bun, clienţi mulţumiţi şi reviewuri pozitive, care să îţi ofere garanţia că pagina ta va avea succes, trafic şi profit.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.