Press "Enter" to skip to content

Fibra de lemn – răspunsul la întrebarea “ce izolație termică să aleg?”

Te-ai întrebat de ce să îți izolezi casa? Răspunsul este complex – izolarea corectă a casei vă poate economisi bani atât iarna, cât și vara. Iarna, izolația împiedică aerul cald să iasă din casă și oprește curenții de aer să răcească interiorul clădirii, în timp ce vara, reglează temperatura casei și te împiedică supraîncălzirii. Izolația reduce și gazele cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice.

Una dintre materialele disponibile azi pentru aceste operațiuni este izolația din fibră de lemn (suflată ori pulverizată). Aceasta este flexibilă, potrivită pentru cavitățile din structurile de acoperiș, perete și tavan, mansarde ori poduri necirculate și pentru izolarea cavității din pereții despărțitori, cofraje etc. Fibra de lemn de azi este adesea fabricată din rășinoase naturale, lucru ce îi oferă toate beneficiile pe care le oferă lemnul, ca material natural de construcție. Prin urmare, aceasta devine izolația ideală pentru oricine dorește să combine tehnologia modernă, construirea durabilă și protejarea climei.

De ce să alegi materialele de fibră din lemn de la STEICO, prin Izolațiinaturale.ro?

– Ai parte de structuri robuste și de lucrări mai eficiente 

– Te bucuri de o manevrabilitate ușoară

– Ai un material neiritant pentru piele

– Proprietăți excelente de izolație iarna și vara

– Ecologic și prietenos cu mediul (ca și recoltare/producție), complet reciclabil

– Oferă o soluție arhitecturală ecologică

Ca material de construcție durabil, lemnul este cunoscut pentru calitățile sale excelente – atât termice, cât și ecologice. STEICO  a combinat decenii de experiență și procese inginerești inovatoare pentru a profita de proprietățile de izolare naturală a lemnului ca materie primă. Prin utilizarea izolației ecologice, pe bază de lemn, contribuim la reducerea emisiilor de CO2. Materia primă pentru aceasta fibră de lemn provine din lucrările de rărituri în pădurilor de conifere și din reziduurile fabricii de cherestea.

Produsele din fibră de lemn STEICO sunt certificate FSC (Forest Stewardship Council), ca o dovada a sustenabilității în întreg procesul de alegere și achiziție a lemnului folosit.

STEICO a fost, de asemenea, certificat cu marca de calitate recent introdusă natureplus®.

Află pe site mai multe despre beneficiile acestor soluții:

  1. Rezistență termică la acoperiș, structuri de pereți interiori, poduri și mansarde, reușind să reducă pierderile de căldură și să scadă costurile cu energia. Pentru mai multă sănătate și bunăstare, celuloza suflată/pulverizată este un material total natural, durabil și ecologic.
  2. Nu se emit substanțe toxice nici în timpul instalării sau în timpul duratei de viață a acestor materiale.
  3. Izolația termică din fibră de lemn poate menține clădirile calde în lunile reci de iarnă și de asemenea, păstrează clădirile mai reci în zilele toride de vară. Clădirile contemporane au adesea o mulțime de geamuri orientate spre sud, care permit câștigul excesiv de căldură solară în timpul verii, iar spațiile mansardelor și clădirile cu structură din lemn se supra-încălzesc în mod regulat datorită construcției lor. Această căldură în exces poate fi depozitată în izolația naturală din fibră de lemn timp de până la 12 ore datorită proprietăților excelente de masă termică. Acest lucru înseamnă că respectivele clădiri vor fi cu câteva grade mai reci în timpul verii decât ar fi posibil cu alte izolații. Fibra de lemn contribuie la o temperatură ambiantă și confortabilă în casă pe tot parcursul anului.
  4. Densitatea ridicată a izolației naturale din fibră de lemn o face foarte eficientă la reducerea  sunetului aerian (vorbit, muzica, zgomotul din trafic) cât și a sunetului de impact (de exemplu, pașii, mobila în mișcare, zgomotul ploii) prin pereți, podele, tavan și acoperișuri.

Contactează profesioniștii de la Izolatiinaturale și cere o ofertă pentru izolarea cu fibră de lemn a podului ori a mansardei!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.