Press "Enter" to skip to content

Energie regenerabila – Afla ce sunt pompele de caldura si ce avantaje ofera!

Cand vine vorba de caldura din propria locuinta, o optiune de luat in considerare pentru cei care stau la casa o reprezinta pompele de caldura sol-apa. Cunoscute si sub denumirea de pompe de caldura geotermale, acestea au avantajul de a folosi energia regenerabila – mai precis, caldura din interiorul pamantului.

Astfel, gratie acestor pompe de caldura, casa este incalzita iarna, este racita vara si primeste apa calda menajera.

 

Ce sunt pompele de caldura?

Intreg sistemul se bazeaza pe transferul caldurii de la o sursa la alta, din interiorul pamantului în propria casa. Spre deosebire de sistemele de incalzire conventionale, instalarea este mut mai complexa si implica saparea forajelor in curte, instalarea pompei de caldura in camera tehnica si existenta circuitului interior (calorifere, incalzire in pardoseala, ventiloconvectoare s.a.). O solutie compusa din apa si glicoli circula intre aceste componente. Solutia preia caldura din pamant, surplusul de temperatura ajunge la pompa de caldura si il transfera in instalatia din interior.

Vara solutia pleaca cu un surplus de grade din interiorul casei si ajunge in pamant unde se raceste.

 

Energia regenerabila

Utilizarea energiei regenerabile este necesar sa fie promovata intens la nivel national. Poluarea este un dusman tot mai mare, iar responsabilizarea cetatenilor de a lua masuri pentru a proteja natura este un lucru esential.

In alte tari locuitorii au primit subventii de la stat pentru instalarea pompelor de caldura, din dorinta utilizarii energiei geotermale, in detrimentul arderii combustibilior fosili.

Pompele de caldura sol-apa sunt folosite pe scara larga in intreaga lume, iar acolo unde guvernele s-au implicat, procentul de utilizare al acestei tehnologii durabile si ecologice este unul ridicat. Suedia, Finlanda, Germania sunt tari in care pompele de caldura s-au instalat la scara larga.

 

Avantajele pompelor de caldura

Iti doresti sa faci o economie de bani si sa ai facturi de plata mai mici? Acest lucru devine realitate cu ajutorul pompelor de caldura. Economiile au loc luna de luna, iar costurile cu intretinerea sistemului nu exista. Prin urmare, desi costul de instalare este mare, in timp, in 5-8 ani de zile, datorita facturilor de plata cu mult mai mici, investitia se amortizeaza.

Trebuie subliniat faptul ca pompele de caldura sol-apa ofera confortul termic al întregii case, prin urmare nu este nevoie de surse de caldura adiacente. Cu o proiectare precisa a sistemului pompelor de caldura, care sa asigure necesarul pentru intreaga locuinta, caldura pe timpul iernii va fi asigurata exclusiv cu ajutorul acestei tehnologii.

Pompele de caldura sol-apa sunt fiabile, au o durata de viata de 50 de ani, nu prezinta risc de explozie, asadar ofera siguranta deplina.

 

Daca stai la casa, ia in considerare pompele de caldura si tine cont ca reprezinta o investitie cu economie pentru intreaga viata si o solutie prietenoasa cu mediul inconjurator.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *