Press "Enter" to skip to content

Efectul hainelor de blană în lumea fashion

Blana este un subiect ce a fost dezbătut de iubitorii de modă mult timp. Iar hainele de blana sunt un articole vestimentare foarte apreciate toamna, iarna si chiar primavara.

Blana artificială de astăzi este de obicei de o calitate excelentă. Mai mult, blana reală este atât de des tunsă sau colorată pentru a fi utilizată în industria modei, ceea ce face dificilă diferențierea dintre real și fals.

Rareori se declară originea tunderii blănii. În timp ce prețul folosit pentru a indica clar diferența dintre blana reală și cea falsă, nu mai este decisiv de la sine.

A devenit din ce în ce mai dificil să se facă diferența dintre blana reală și blana falsă . Aceasta nu este o surpriză, deoarece progresele tehnice în procesul de fabricație a blănurilor sintetice au redus decalajul aspectului în ultimii ani.

Acesta este un lucru bun din punct de vedere etic – croitorii și designeri pot acum să obțină același stil și să își caute îmbrăcămintea, accesoriile sau proiectul de cusut fără a afecta un animal viu.

 În ultimii ani, o serie de etichete de designer, au încetat folosirea acestora! În 2018, săptămâna modei din Londra a interzis blana de pe podiumurile sale.De asemenea, vedetele au renunțat la blană, de la regina rețelelor de socializare, Kim Kardashian West, care a anunțat că a „refăcut” toate hainele de blană în blană falsă în 2019, până la Regina Regatului Unit, Elisabeta a II-a, care a renunțat la blană în „orice ținută nouă” din același an.

Chiar și editorul american Vogue Anna Wintour – ale cărui haine de vulpe și nurcă erau odată la fel de importante ca ochelarii ei de soare întunecați – a purtat recent blănuri false, ajungând la evenimentele săptămânii modei în haine „fără blană” de Gucci și Stella McCartney .Fendi, care a început ca o casă de blană în 1925, și-a redus folosirea pieilor de animale, subliniind părțile mai puțin controversate ale ofertei sale – de la rochii din dantelă până la genți de mână – la recentele expoziții pe podium. 

Cei care sunt de acord cu schimbările ce se întămplă în modă la momentul actual, dar își doresc totuși să continuie să poarte blană pot alege din mutitudinea de modele ecologice  de pe site-urile cu profil.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.