Press "Enter" to skip to content

Echipamente culinare profesionale de gătit sub vid găsești la TC Romania

TC Romania oferă celor interesați echipamente gastronomice specifice tehnologiei sous-vide.

Caracteristici specifice unui gătit sous-vide

– gătitul se face lent, la temperatură joasă;

– alimentele (materiile prime alimente, semipreparatele) se pun în pungi sau recipiente vidate și sigilate, care le separă de mediul de fierbere;

Gătitul lent la temperaturi joase a fost descrisă pentru prima dată de către Benjamin Thompson în 1799. Acesta a folosit aerul ca mijloc de transfer de căldură în experimentele sale, încercând să vadă dacă poate frige carne într-o mașinărie pe care a creat-o el însuși pentru uscarea cartofilor.

Prepararea alimentelor sub presiune, la temperaturi diverse, a fost o tehnologie dezvoltată de inginerii din industria alimentară din SUA și Franța la mijlocul anilor 1960, inițial pe post de metodă de conservare a produselor alimentare industriale. Cercetătorii au constatat astfel cu surprindere că alimentele în cauză nu doar că s-au putut conversa foarte bine, dar chiar au dobândit o clară îmbunătățire în ceea ce privește gustul și textura.

În ce constă gătitul sub vid?

Gătitul sub vid reprezintă o metodă culinară în care produsele alimentare (materii prime, semipreparate) sunt introduse într-o pungă de plastic sau un chiar un recipient de sticlă din care s-a scos aerul și au fost sigilate și fierte într-o baie de apă pentru o perioadă mai mică sau mai mare, de regulă între 1-7 ore. Există însă și cazul în care se poate ajunge chiar și la 48 de ore. Temperatura de fierbere trebuie să fie extrem de fin reglată, ea cifrându-se de regulă la o valoare mult mai scăzută decât aceea normală de gătit (de regulă între 55 și 60 de grade Celsius).

Scopul final al gătirii sub vid este acela de a pregăti materia primă respectivă (indiferent că vorbim de carne sau de legume) în mod egal, armonios, eliminându-se în acest fel riscul ca doar exteriorul să fie foarte bine gătit, iar exteriorul crud.

Folosind tehnologia sous vide, în bucătăriile profesioniste se pregătesc alimente cu un gust special într-o baie de apă, la temperaturi foarte joase. Rezultatele obținute sunt unice, iar clienții vor fi întotdeauna satisfăcuți, chiar dacă sunt extrem de pretențioși. Cu ajutorul acestor tipuri de echipamente gastronomice de ultimă generație se pot realiza feluri de mâncare uimitoare din carne de vită, porc, pasăre, miel, legume, fructe sau ouă etc.

Un produs de la TC Romania pe care trebuie să-l ai în bucătărie!

Un astfel de produs, oferit de TC Romania este Softcooker S – Sous vide GN 1/1 – dispozitiv de gătit la temperatură scăzută cu încălzire statică a apei.

La un preț pe care orice bucătărie profesionistă, cât ar fi de mică și-l poate permite, acest vas de gătit cu o structură specială din oțel inoxidabil de cea mai bună calitate va permite angajaților ca să realizeze adevărate minuni culinare.

Softcooker S – Sous vide GN 1/1 are elemente de încălzire solide, rezistente la șocuri în contact cu baza rezervorului și mânere de transport ergonomice.

Dotat cu un sistem de control al temperaturii (în grade Celsius sau Fahrenheit), cu display electronic performant și 5 programe ce pot fi salvate pentru ca prepararea anumitor elemente să se realizeze cu maximă operativitate în viitor, este un dispozitiv ce nu trebuie să lipsească nici unei unități unde se prepară alimente deosebite.

Dimensiunile sale, relativ reduse, 565x360x300 mm, poate să fie setat de la +24 până la +99 grade Celsius. Puterea sa este de 1700 W, iar prețul de comercializare este unul extrem de bun. În plus, livrarea este gratuită.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *