Press "Enter" to skip to content

Echipament grill special, pentru gătit profesional

Gătirea la grătar a diferitelor tipuri de carne și legume este foarte apreciată de către consumatori, deoarece nimic nu egalează mirosul acelor preparate crocante la exterior și fragede la interior.

Românii iubesc nespus de mult astfel de preparate rapide, care le amintesc de petrecerile la iarbă verde în compania rudelor și a prietenilor.

Pliabile sau nu, cu sau fără coș de depozitare, toate aceste echipamente de frigere a cărnii și legumelor sunt proiectate să reziste în timp și să le permită bucătarilor profesioniști ca să le utilizeze intensiv, menținându-și în același timp o eficiență remarcabilă de-a lungul anilor. 

Acestea vor fi foarte utile pentru mici, cârnați, fripturi din carne de porc, vită sau miel, pește prăjit, dar și pentru a putea gratina roșii, ardei, dovlecei, vinete, precum și alte tipuri de legume ce vor face cu siguranță deliciul consumatorilor.

Alege grătare performante de la distribuitori cu notorietate pe piața românească de profil

Cu grătarele de înaltă calitate oferite de către TC Romania, clienții dvs. pot ca să trăiască experiențe culinare speciale. Performanțele pe care aceste echipamente gastronomice le prezintă vă pot fideliza consumatorii, deci nu ignorați importanța pe care diversele modele de grill profesional o pot avea în bucătăria unui restaurant.

În gama largă de grătare oferite firmelor horeca interesate să își procure cele mai moderne dotări ale momentului, sigur veți găsi un model de grill profesional potrivit pentru unitatea dvs.

Aveți posibilitatea de a alege unul cu dimensiunile necesare, deci întrați chiar acum pe site-ul lor de prezentare pentru a vă alege grătarul favorit.

Grătar electric sau gaz: pe care să îl alegeți? 

Grătarul tradițional este modelul cel mai cunoscut de public în prezent, doar că necesită combustibil costisitor pentru a funcționa: lemn sau cărbune special (mangal). 

Da, așa este, nu există nimic mai bun decât gătitul la foc de lemn, preparatele la un astfel de grătar alimentat tradițional oferă un gust și o textura unică mâncării. Doar că aceste tipuri de grătare sunt destinate în principal pentru uz casnic al acelora care sunt fericiții posesori de case la curte sau se pretează pentru evenimente private (mai rar, publice) desfășurate în aer liber. La fel se întâmplă și în cazul grătarelor ce funcționează cu cărbune de bocșă (mangal). Sunt bune, dar combustibilul are un preț piperat.

Grătarul cu gaz este cea mai apropiată alternativă la grill-ul tradițional. Avantajul pe care îl are se referă în principal la aprinderea instantanee. Într-adevăr este suficient doar să aprinzi arzătoarele de gaz și gata, nu mai trebuie să alimentezi manual cu combustibil echipamentul gastronomic respectiv! Totuși, el este destinat prioritar pentru o utilizare în exterior și nu ar trebui folosit în interior, decât dacă există o foarte bună ventilare a spațiului.

Grătarul electric, în schimb, poate fi utilizat în egală măsură atât în interiorul unei bucătării profesionale, cât și în exteriorul acesteia. Spre exemplu, pe o terasă. În funcție de model, puteți chiar să poziționați acest grătar direct pe blatul de lucru. 

Grătarele electrice permit o încălzire rapidă și o menținere a temperaturii foarte precise datorită termostatelor reglabile prezente pe echipamentele horeca respective.

Grill-urile electrice utilizează energia electrică ca sursă de căldură, în timp ce grătarele pe gaz utilizează gaze naturale sau propan. Grill-urile electrice, interne sau externe, pot fi conectate direct la o priză electrică. Grătarele cu gaz primesc combustibil fie de la o conductă de gaze naturale, fie de la un rezervor de propan.

Un alt tip de grătar ce funcționează cu gaze grătarul plat pe care sunt gătite alimente ca pe suprafața unei tăvi, fără a fi expuse la o flacără deschisă.

Majoritatea grătarelor cu gaz necesită mult spațiu și nu pot fi amplasate prea aproape de nici o structură. Deci, dacă o zonă suficient de mare nu este disponibilă, probabil că nu puteți folosi un grătar cu gaz.

În schimb, deși mai accesibile din multe puncte de vedere, grătarele electrice profesionale oferă cel mai puțin aroma de grătar. Deci, dacă mirosul și gustul de grill reprezintă cele mai importante criterii pentru dvs., nu trebuie să alegeți un grătar electric, ci mai degrabă orientați-vă către unul cu gaz, dacă aveți spațiu, dar nu vă permiteți din diverse considerente să achiziționați unul tradițional ce trebuie alimentat cu mangal sau, mai ales, cu lemne.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *