Press "Enter" to skip to content

E mai bine sa construiesti o casa sau sa o cumperi direct de la dezvoltator?

Inceputurile noi se bazeaza pe schimbare, dorinta de a avea propria ta locuinta porneste din adolescenta, se continua cu visele de a iti intemeia o familie sau pur si simplu de a avea propriul tau spatiu indisturbabil. In cazul in care doresti sa iti dezvolti aura artistica sau sa iti manifesti independenta sa iti achizitionezi sau construiesti propria locuinta va deveni un vis realitate. Pentru oricare dintre cele 2 situatii exista solutiile de a-ti cauta o casa de vanzare sau a-ti construii propria casa. Totul suna atat de frumos insa oare care dintre cele 2 optiuni ti se potriveste mai bine? In acest articol vom enumera atat beneficiile unei dezvoltari imobiliare cat si ce reprezinta cautarea unei case de vanzare

A construi propria casa reprezinta o alegere ce se bazeaza pe vise si dorinte puternic infipte in minte si reprezinta un sacrificiu atat din punct de vedere material cat si fizic si psihic. In primul rand este necesar sa iti dedici extrem de mult timp detaliilor legate de constructie dar si demarii proiectului de casa. Este recomandat sa te sfatuiesti cu un constructor, arhitect cu experienta ce iti va putea pune in valoare ideile si conceptele legate de construirea casei. Partea pozitiva a acestui intreg proces este faptul ca in momentul in care este totul finalizat vei putea sa intrii pe un taram nou, un taram propriu care este al tau personal si este precum ti-ai imaginat si ti-ai dorit. O astfel de realizare te va face sa realizezi importanta caminului propriu.
Desigur trebuie sa fi atent, atenta la toate procesele si bugetul alocat deoarece unele parti ale construiri unei case care nu sunt standard pot ajunge sa treaca peste buget, culorile extrem de specifice sau dezvoltarea unei aripi a casei sau a unei terase pot ingreuna procesul de constructie. Pe langa buget trebuie sa iei in considerare timpul de constructie, deoarece nu vei avea sansa sa te muti in propria casa decat dupa aceasta este complet finalizata si pe placul tau. 

Pe langa construirea propriei case exista optiunea de a-ti cumpara o casa sau un apartament de la un dezvoltator imobiliar. Avantajele acestei optiuni sunt legate de dorinta fiecarei persoane de a avea cateva lucruri specifice la propria locuinta, fie un balcon la apartament, o tereasa la casa sau pur si simplu dorinta de a fii aprope de o anumita zona a orasului. Un dezvoltator imobiliar iti va recomanda diferite locuinte sau case de vanzare. Aceste locuinte sau case fac parte deseori dintr-un complex rezidential unde ai posibilitatea sa iti alegi din mai multe variante de locuinte.

In general mutarea intr-un astfel de complex rezidential dupa achizitionarea casei pusa spre vanzare se intampla mai repede decat in cazul in care iti construiesti propria locuinta, iar constructia precum si utilajele sunt deja bune pentru folosinta, nemai fiind nevoie sa te ingrijorezi pentru fiecare aspect. In acest proces ai sansa sa explorezi diferite case de vanzare si sa primesti sau sa negociezi pretul pentru a ajunge la o varianta finala.  Tu care varianta o consideri mai buna pentru tine?
Lasa-ne un comentariu cu opinia ta!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.