Press "Enter" to skip to content

Dormitorul clasic

Se spune ca asa cum iti asterni, asa dormi. Pornind de la pat si pana la lustre sau dressing, orice dormitor are povestehttps://mediena.ro/produs/pat-de-lux-catifea-velvet-auriu-160×200-reina/a lui care continua sa se scrie si dupa prima amenajare a sa. Pentru a putea ajunge la pasii pe care trebuie sa-i urmezi, gandeste-te ca primul lucru pe care il vezi dimineata si ultimul din noapte, este camera in care dormi.

Timpul petrecut in dormitor se va schimba atunci cand mobila, peretii si atmosfera sunt in armonie, toate avand o influenta majora asupra starii tale de spirit, in special daca spatiul de care dispui corespunde unui dormitor mic.

Amenajarea dormitorului clasic

In amenajarea dormitorului clasic, mobilierul si textilele trebuie sa fie de calitate. Alege un mobilier din lemn masiv, de calitate, cu detalii care sa te transpuna in vremurile de epoca. De asemenea, nu uita de patul tapitat alaturi de care sa asezi noptiere sculptate reprezentativ stilului clasic. Langa geam poti aseza un fotoliu in care sa te scufunzi atunci cand ai nevoie de un moment cu tine, sau cand doresti sa citesti o carte buna.  Atasez aici link-ul celor de la Mediena cu mobilier pentru dormitorul clasic.

https://mediena.ro/categorie/mobilier-premium/seturi-dormitoare/

Dormitorul in stil clasic are un farmec aparte datorita detaliilor fine. Cel mai des intalnim mobilierul cu linii curbate, cu detalii sculptate migalos, cu accente de auriu si argintiu care sa inspire ideea de opulenta si eleganta. Piesele de mobilier clasic trebuie sa fie din lemn masiv de stejar, nuc, mesteacan, in nuante predominant inchise. Fotoliile sunt confectionate din tesaturi pretioase sau din piele.

Un alt detaliu in dormitorul clasic sunt peretii. Peretii pot fi decorati cu picturi clasice in rame bogate in detalii. Corpurile de iluminat au si ele o importanta extrem de mare in alcatuirea stilului clasic, ele tind sa fie masive si decorate cu pandantive de cristal. Lampile de noapte cu aspect invechit sunt asezate pe noptierele de langa pat, iar candelabrele sunt pozitionate pe mijlocul tavanului.

Accentul pe simetrie

Pentru o armonie placuta intre piesele de mobilier clasic si restul detaliilor acestui stil, trebuie sa ai in vederea crearea unor simetrii in incapere. Alege noptiere identice  pe care sa le asezi simetric langa patul care se afla in mijlocul incaperii.

Paleta de culori poate fi inspirata din moda antica a Greciei sau a Romei unde predomina culorile: gri metalic, nuante calde de albastru, violet, galben luminos, rosu cu accente de negru si auriu.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *