Press "Enter" to skip to content

Diferenta intre medicina integrativa si medicina holistica

Au trecut vremurile în care medicina occidentala sau operațiile erau singurele soluții pentru a trata o boala.

Astăzi, avem nenumarate optiuni pentru a aborda problemele de sanatate.

Acum, mai mult ca oricând, oamenii au început să caute soluții alternative, cum este si medicina integrativă, care oferă un proces de vindecare mai sigur și mai natural.

Medicina convențională se concentrează pe tratarea și ameliorarea simptomelor, dar deseori trece cu vederea identificarea cauzei principale a afecțiunii. De asemenea, vede corpul ca pe un set de sisteme independente, medicii concenpandu-si tratamentul pe un singur sistem. În plus, mulți pacienți ai medicinii convenționale consideră că programările sunt prea grăbite și impersonale, medicii petrecând doar 5-10 minute cu acestia.

Din acest motiv, mulți indivizi caută o abordare alternativa a asistenței medicale, printre care si medicina integrativă sau holistica. Medicii integrativi tratează întreaga persoană – minte, corp, spirit și emoții. De asemenea, ei caută să dezvolte cu adevărat un parteneriat cu pacientul, luându-și timp pentru a-l asculta și a afla despre ce factori din viața sa ii pot afecta starea de sanatate.

În medie, medicii holistici și integrativi petrec 30-45 de minute cu pacientul. Un medic holistic de medicină integrativă va colabora cu pacientul pentru a vindeca și echilibra întreaga persoană pentru a obține o sănătate optimă.

Ce trebuie sa stii despre medicina integrativa?

Medicina integrativa abordează întreaga gamă de factori fizici, emoționali, mentali, sociali, spirituali și de mediu care influențează sănătatea unei persoane.

Medicina integrativa este, de asemenea, cunoscută sub numele de medicină functională, deoarece integrează această gamă largă de factori cu practicile medicale convenționale și tehnologiile convenționale pentru tratarea bolilor.

De exemplu, pacienții cu dureri musculare pot avea nevoie de studii imagistice, kinetoterapie, atele sau medicamente antiinflamatoare (care sunt standardul tipic de îngrijire). Dar ar putea beneficia, de asemenea, de o trimitere către chiropractica, yoga sau o alta terapie alternativa eficienta pentru a trata durerile musculare. Un pacient cu hipertensiune trebuie controlat cu medicamente convenționale pentru tensiunea arterială. In acelasi timp, medicul integrativ poate lucra pentru a determina cauza principală a stării sale. De asemenea, pacientul va fi informat in legatura cu dieta, nutriția si va fi incurajat sa caute sa reduca stresul prin meditație sau yoga.

Ce inseamna medicina holistica?

Medicina holistică sau alternativă este diferită de medicina integrativă, deoarece este utilizată în locul practicilor convenționale occidentale și poate chiar să respingă activ tratamentele medicale.

Profesioniștii din domeniul medical, de la terapeutii alternativi până la medicii integrativi, pot fi holistici în funcție de filozofia și abordarea lor de îngrijire.

De exemplu, dacă cineva suferă de ulcer, un terapeut holistic poate lucra cu pacientul pentru a stabili că mintea este dezechilibrată din cauza stresului și va cauta să readucă mintea în echilibru prin exerciții de meditație și relaxare. Medicina holistică poate vedea, de asemenea, că corpul pacientului cu ulcer nu are echilibru din cauza dietei necorespunzătoare sau a pH-ului dezechilibrat și va căuta să restabilească echilibrul prin consiliere nutrițională, suplimente sau eliminarea alimentelor inflamatorii din dietă.

Ce abordare este mai potrivita pentru tine?

Alegerea unei forme de asistență medicală este personală și nu există o dimensiune care să se potrivească tuturor. Cu toate acestea, este important să știm că există mai multe opțiuni disponibile decât medicina convențională occidentală.

Dacă doresti să înlocuiesti sau să completezi medicina traditionala pentru a obține o sănătate optimă, medicina integrativă ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. Pentru mai multe informații despre medicina integrativă si pentru a gasi terapeuti specializati, iti recomandam sa vizitezi site-ul NewMedicine.ro.

Daca nu iti doresti niciun fel de tratament conventional, atunci ar fi bine sa te indrepti catre medicina holistica.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.