Press "Enter" to skip to content

Detalii fascinante despre uleiurile esențiale: de unde provin, care sunt beneficiile și cum se produc acestea

Încă din cele mai vechi timpuri, se știe că natura are efect vindecător asupra oamenilor. Culorile vii, frumusețea, vibrațiile și mirosurile ne atrag și încântă privirile, însă există și o parte nevăzută a acestora, ce conțin anumiți compuși. Acești compuși se mai numesc și uleiuri esențiale. Datorită concentrației puternice, efectele sunt puternice, iar acțiunea acestor uleiuri este benefică pentru organismul uman.

Pentru plante, uleiurile esențiale oferă miros, le protejează de mediul înconjurător, insecte dăunătoare și ajută la polenizarea acestora. Uleiurile mai conțin componente volatile, care își modifică rapid starea de la lichid la gaz, în funcție de temperatură.

Volatilitatea uleiurilor constă tocmai în această proprietate de a trece cu uşurinţă de la o stare la alta. Acest aspect unic face ca uleiurile esenţiale să fie ideale pentru ceea ce astăzi numim „aromaterapie”. Pe înțelesul nostru, putem spune că uleiurile esențiale reprezintă “esența plantelor”. 

Cum se obțin uleiurile esențiale

Procesul exact de producție a unui ulei esențial va varia în funcție de tipul de plantă din care este obținut uleiul. Un proces comun însă este distilarea cu ajutorul echipamentelor speciale pentru a separa uleiul esențial de plantă. 

Ca uleiurile sa fie cu adevărat terapeutice, aceste trebuie să fie catalogate ca fiind pure, potente, autentice și neadulterate. Producerea unui ulei esenţial pur şi de înaltă calitate este foarte costisitoare, deoarece necesită câteva sute sau mii de kilograme de plante pentru a extrage un kilogram de ulei esenţial pur. Spre exemplu, 1 kilogram de ulei esenţial costă câteva mii de dolari, deoarece pentru producerea acestei cantităţi poate fi nevoie de 3-6 tone de plantă (în funcție de recolta anuală).

Uleiurile esențiale Certificate cu Grad Terapeutic (CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade)

Calitatea uleiurilor esențiale contează foarte mult. Nu este suficient ca un lichid să aibă miros – pentru ca el să aibă și proprietăți terapeutice ale uleiului esențial. Pe piață există mai multe tipuri de uleiuri:

  • Uleiuri esențiale sintetice
  • Uleiuri esențiale semisintetice
  • Uleiuri esențiale naturale, alterat – naturale
  • Uleiuri esențiale pure organice – cu grad terapeutic

Pentru a cunoaște schimbări benefice, nu este nevoie doar de acea aromă pe care o simțim, ci și de reacția, potența, puritatea și versatilitatea acestuia. Prin urmare, doar uleiurile care sunt certificate cu grad terapeutic sunt cele care vor produce cu adevărat o schimbare în organism.

Beneficiile Uleiurilor Esențiale

     La o primă căutare găsim peste 10.000 de studii făcute de-a lungul timpului cu privire la beneficiile uleiurilor esențiale. Printre cele mai comune se numără:

  • Țin germenii și bacteriile departe de corp, susținând astfel sistemul imunitar;
  • Sunt antivirale, ceea ce înseamnă că luptă cu succes împotriva virusurilor de orice fel;
  • Reglează sistemul imunitar și hormonii;
  • Întăresc vasele de sânge;
  • Sunt adevărate antibiotice naturale.

De ce doTerra?

Uleiurile doTerra sunt certificate cu grad terapeutic. Acestea sunt distilate cu atenție, din plante ce au fost culese la momentul perfect, de către cultivatori experimentați și bine pregătiți pentru această activitate. Utilizatorii experimentați de uleiuri esențiale vor recunoaște imediat standardul superior de calitate al uleiurilor esențiale testate doTERRA, sigure în mod natural și eficiente.

Achiziționează Uleiurile Esențiale de aici.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.