Press "Enter" to skip to content

Destinatii ideale pentru o vacanta de vis

Atunci cand vine vara, singurul gand si dorinta a tuturor este sa ajunga cat mai repede in acel loc unde pot avea parte de relaxare maxima, sa se bucure de soare si de plaja, dar de asemenea sa aiba parte si de alte modalitati de petrecere a timpului . Un astfel de loc, care este vizitat de milioane de turisti datorita tuturor posibilitatilor oferite poate fi dezvaluit si descoperit daca alegem sa optam pentru un sejur Mallorca.

Mallorca este o insula a Spaniei, situate in Marea Mediterana si este una dintre acele insule care ne ofera o mare diversitate in ceea ce priveste relieful, dar si a numeroaselor obiective turistice ce merita neaparat vizitate.

Insula are foarte multe plaje care merita sa fie vizitate, insa ceea ce este cu adevarat fascinant este culoarea si claritatea apei Mediteranei, despre care se spune ca este cea mai frumoasa. Cele mai frumoase plaje se afla pe coasta de nord si de est a insulei.

Mallorca este o destinatie turistica ce nu inseamna doar plaja si mare, ci datorita faptului ca este traversata in nord de lantul muntos Serra de Tremuntana, zona dominata de maslini si paduri de pini, putem declara ca este cu siguranta o destinatie destul de contrastanta.

Exista foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber, astfel putem opta pentru:

  • Placa d’Espanya, acel centru vechi unde se afla nodul transporturilor din oras, locul unde exista doua cladiri vechi si locul de unde se pot lua autobuze si trenuri in diverse directii
  • Catedrala La Seu este considerata un simbol al insulei, catedrala a fost construita incepand cu 1229 si finalizata in 1601. Gaudi o considera una dintre cele mai reusite opera ale stilului baroc. Unul dintre cele mai celebre parcuri, numit Parcul Marii, poate fi observant  de la inaltimea catedralei.
  • Orasul vechi este situat in partea de sud-est a Palmei, acesta fiind locul unde este evidenta o marturie a trecutului arab. Aici pot fi vizitate Baile arabe sau Manastirea Catedralei.
  • Baile Arabe sunt o marturie a maurilor care au trecut pe aici
  • Castelul Bellver a fost construit pe ruinele unui vechi sit musulman
  • Muzeul de Arta Contemporana si moderna, care include opera ale celebrilor Picasso, Dali sau Juan Gris
  • Aqualand, un parc acvatic complet echipat.

Daca nu doresti totusi sa ajungi in tinuturile spaniole sau  ai ajuns deja in aceste locuri faimoase, poti apela la o alta alternativa care ofera foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber, de aceea este recomandat sa alegi un sejur Zakynthos.

Zakynthos este o destinatie turistica ce trebuie vizitata si experimentata, fie ca alegi sa petreci timp vizitand capitala insulei  , fie cautand celebrele broaste testoase Caretta- caretta, fie te imbarci pentru un tur cu vaporul pentru a vizita imprejurimile. De asemenea, trebuie sa nu ratati un apus de soare pe insula ori sa testezi  viata de noapte in cluburile si barurile din statiunea Laganas.

De asemenea, nu poti rata simbolul insulei, epava situata pe plaja Navagio, care este accesibila doar de pe mare sau sa vizitezi faimoasele Blue Caves aflate in partea de nord a insulei.

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.