Press "Enter" to skip to content

Decorează-ți locuința ca în filme: 3 sfaturi pentru o amenajare interioară de revistă

Vine o vreme când este nevoie să te apuci de redecorarea locuinței de la A la Z. Fie că abia ai cumpărat un apartament și nu este amenajat sau nu corespunde preferințelor tale, fie că a trecut o lungă perioadă de timp de la ultima renovare pe care ai făcut-o casei tale și se simte nevoia unei actualizări, momentul la care decizi să te apuci de treabă este un pas esențial spre o nouă atmosferă pe care o poți realiza în locul unde îți petreci o mare parte din viață: acasă.

Desigur, ai putea lăsa amenajarea și ideile de renovare pe seama meșterilor pe care îi angajezi, însă acest lucru nu este deloc recomandat. Dacă nu te consideri tocmai profesionist în domeniul designului interior, ar trebui să începi prin a identifica punctele tari și cele slabe ale spațiului de locuit pentru a le putea pune cât mai mult în valoare pe primele și a le masca cât mai bine pe cele din urmă.

De asemenea, ai putea, dacă timpul îți permite, să aloci o perioadă de timp pentru a te informa și a deprinde o serie de principii ale decorațiunilor interioare și pentru a afla cele mai noi tendințe în domeniu pe care, apoi, le poți adapta la particularitățile spațiului tău.

Iată câteva sfaturi profesionale simple cu care poți da un suflu nou încăperilor tale fără a plăti o avere

  • Alege culori neutre și deschise pentru pereții interiori

Atunci când te apuci de zugrăvit, nu te hazarda la culori extravagante. Mai degrabă alege o gamă de culori simple, neutre, cum ar fi un bej sau un gri deschis, sau nuanțe de culori care să nu facă o tranziție bruscă cu albul tavanului sau cu mobila din casă.

Pereții în culori neutre asigură o excelentă flexibilitate a designului interior deoarece poți accesoriza aproape orice în încăpere (mobilă, tablouri, parchet etc.). Iar dacă ai un apartament mic, de exemplu, cu două camere semidecomandate, văruitul cu astfel de nuanțe poate da impresia unui spațiu mai mare.

O altă idee ar fi să încerci pe un perete gol o culoare și apoi să variezi nuanța ușor mai deschisă sau mai închisă beneficiind astfel de mici variații cu care poți zugrăvi în mod diferit încăperile.

  • Folosește un sistem de iluminat inteligent, în trepte

Fiecare cameră ar trebui să beneficieze de trei tipuri de iluminat: cel ambiental, care oferă luminozitatea generală și este obținut, de regulă, din zona lustrelor de tavan, cel utilitar, care se folosește sub forma lampadarelor de citit sau a spoturilor unidirecționale din zonele de lucru din bucătărie, și cel de accentuare, care are un rol pur decorativ de punere în valoare.

De exemplu, pentru o cameră de zi de mici dimensiuni a unui apartament clasic, de bloc, poți folosi un truc vizual prin folosirea suplimentară a unor spoturi cu LED plasate strategic în colțurile încăperii pe tavan. Vei da astfel o impresie de spațiu mai mare. 

  • Asigură-te că plasezi câte un covor sau carpetă sub picioarele mobilelor esențiale

De exemplu, în living sau sufragerie, ai putea plasa un covor sau o carpetă sub cele patru picioare ale canapelei.

Mai mult, dacă realizezi un grup de mobilier alcătuit din canapea, fotolii și măsuță, toate acestea ar trebui să fie plasate cu toate picioarele, sau cel puțin cu câte două dintre ele, pe covorul care va deveni astfel un element definitoriu pentru zona de relaxare creată.

De asemenea, o atenție specială ar trebui să o acorzi parchetului laminat pe care îl alegi pentru pardoseală, nuanțele acestuia fiind nelimitate așa cum poți să vezi aici în magazinul online Hornbach.ro, unul dintre cei mai mari furnizori de bricolaj și materiale de construcții.

Așadar, cu puțin studiu inițial și cu aplicarea unor principii și trucuri din lumea designului interior vei putea realiza o renovare de succes a locuinței de care să te bucuri un timp îndelungat.

Sursa foto: pixabay.com

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.