Press "Enter" to skip to content

De ce trebuie să ținem cont când renovăm o bucătărie de bloc?

Bucătăriile de la bloc sunt total diferite de cele de la casă, Majoritatea blocurilor din România au fost construite în perioada comunistă, iar acestea au fost deseori special concepute în așa fel încât să încapă cât mai mulți oameni la ele (pe scurt, scopul lor era de așa natură încât să încapă cât mai mulți oameni posibil într-o singură clădire). Într-adevăr, când ne gândim la amenajari bucatarii bloc ne gândim la cu totul altceva decât atunci când este vorba de amenajarea unei bucătării dintr-o casă.

Ce înseamnă asta? În primul rând trebuie să ținem cont de spațiu. Desigur, nu înseamnă să ne descurajăm. Doar pentru că ai un spațiu mai mic în bucătărie nu înseamnă că nu poți face multe cu el. Stilul de bucătării urban este întotdeauna indicat pentru bucătăriile de apartament, deoarece acesta ține cont de suprafețele mai modeste care sunt într-un bloc.

De asemenea, aceste bucătării reușesc imposibilul – să combine în mod perfect plăcutul cu utilul, utilizându-se la maxim de capacitatea pe care o ai în bucătăria ta. Culorile reci și relaxante (nuanțele de gri și cărămiziu) se potrivesc de minune cu jungla urbană (în cel mai bun sens al cuvântului) de afară.

Cu câteva mici retușuri, bucătăria ta poate deveni un sanctuar al stării bune și relaxării, o oază a micilor plăceri de care ne bucurăm de-a lungul vieții – cafeaua de dimineață alături de persoana iubită, bârfa cu prietenii noaptea (ajutată de un pahar de vin), și, desigur, cina delicioasă alături de familie.

De aceea este imperativ ca bucătăria ta să fie pe placul tău – căci toate acele amintiri să formează acolo. Cine nu ar vrea ca acele momente să nu aibă loc într-o camera frumoasă, care să te facă să te simți de parcă este cu adevărat în casa ta? Este perfect normal!

Așadar, dacă dorești ca bucătăria ta să fie renovată, însă îți este frică că nu prea ai ce să faci cu ea, nu trebuie să îți faci deloc griji! Chiar și când ai puțin spațiu într-o încăpere, există multe metode și trucuri pentru a-l utiliza la potențialul său maxim!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *