Press "Enter" to skip to content

De ce tinem cont cand alegem un calculator performant

Alegerea unui calculator performant poate fi o solutie de avut in vedere pentru voi pentru ca un astfel de calculator va reusi sa va ajute mult in munca voastra. Trebuie in primul rand sa aveti grija de memoria RAM , dar si de placa de baza, astfel incat totul sa functioneze exact asa cum va doriti. Compatibilitatea dintre placa de baza si procesor reprezinta un lucru important. De obicei, generatiile noi de procesoare aduc si unele buguri, dar ele pot fi rezolvate destul de usor prin update-uri BIOS.

De exemplu daca alegeti un procesor bazat pe platforma Intel Ice Lake, atunci veti alege o baza compatibila si anume un procesor Intel I7 10700 pe LGA 1151v3. Imediat ce va stabiliti placa de baza si procesorul, va trebui sa mergeti pe pagina producatorului placii de baza si sa vedeti daca procesorul, precum si celelalte componente sunt compatibile. Ei realizeaza cateva liste de compatibilitati cu diferite componente, de aceea nu veti avea nici un fel de dificultate in a gasi exact ceea ce va intereseaza. E posibiul sa nu gasiti unele componente in listele producatorilor, dar cu toate acestea ele sa fie totusi compatibile cu ceea ce aveti voi.

In cazul in care vrei sa scapi de toate aceste batai de cap si ai nevoie de un calculator profesional puternic si la un pret bun, poti alege calculatoare reconditionate sau refurbished cu li se mai spune.

Fiti atenti in alegerea compatibilitatii si in cazul placii de memorie RAM. Producatorii va vor lista de obicei pe site-uri exact ceea ce veti avea nevoie in ceea ce priveste memoria RAM si o veti putea gasi cu usurinta pe cea potrivita pentru voi. Daca alegeti corect placa de baza, procesorul, dar si memoria RAM, practic puteti spune ca aproape v-ati realizat sistemul. Cel putin din punctul de vedere al compatibilitatii sistemul a fost practic realizat.

Urmeaza sa alegeti sursa de alimentare si placa video. Un mare avantaj il constituie faptul ca in ziua de azi placile video consuma din ce in ce mai putin, dar cu toate acestea ar trebui totusi sa fim foarte atenti in alegerea unei surse cat mai potrivite, aceasta fiind caracterizata prin condensatori buni, dar si de durata. Sursa va fi aleasa la final, dupa ce ati ales toate componentele. In final va trebui sa alegeti o carcasa cat mai potrivita pentru sistemul vostru. Exista pe piata o multime de carcase, dar cu toate acestea este important sa alegeti o carcasa care sa va ofere o calitate cat mai buna. Desi sunt multe chinezarii pe piata, o carcasa buna si rezistenta este un lucru important pentru oricine.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.