Press "Enter" to skip to content

De ce sunt importante aceste analize hematologie?

Ti s-a intamplat ca in ultima perioada sa intampini perioade in care te-ai simtit ametit, obosit sau cu o scadere majora a tolerantei la efort? Poate ar trebui sa efectuezi niste analize hematologie pentru a afla ce se intampla cu starea ta de sanatate. Aceasta ramura se ocupa cu diagnosticarea, studierea si tratarea afectiunilor care apartin de sange si de organele limfoide (splina, ganglionii limfatici sau maduva osoasa). Afla mai multe despre aceste investigatii si despre simptomele asiciate cu aceste afectiuni.

De ce sa efectuezi aceste analize hematologie in mod periodic

analize hematologie

In compozitia acestor analize hematologie intra si hematologia completa, dar si cea morfologica, acestea fiind teste efectuate in mod periodic intr-un laborator specializat in astfel de proceduri. Acestea sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai importante studii pentru diagnosticarea unei boli, atentia fiind acordata catre celulele albe, celulele rosii si trombocitele.

Componentele sanguine dintr-un set de analize hematologie sunt in special celulele albe si rosii, trombocitele, hematocritul, VMC, HMC, etc. Avand in vedere ca sangele este un lichid vital in mentinerea unei stari de sanatate optime si cu roluri vitale in organism, verificarea acestuia in mod constant te va ajuta sa ai parte de un stil de viata bun si sanatos.

De ce apar bolile de sange?

Sangele are roluri diferite in organism, astfel ca si caracteristicile sunt multiple si diferite, astfel ca vom afla si noi care sunt principalele proprietati ale acestora. Doar 8% din greutatea corpului este caracterizata de sange, are rol nutritiv, imunitar si ajuta la reglarea temperaturii corpului. Pentru ca hemoglobina sa fie produsa in organism, organismul va avea nevoie de fier, vitamina B12, dar si alte elemente nutritive pe care le vom obtine din alimentele pe care le consumam.

Cauzele aparitiei bolilor de sange sunt diferite, tocmai de aceea sunt importante aceste analize hematologie. Expunerea la anumite substante chimice reprezinta un factor care creste sansele de producere a acestor afectiuni. In plus, expunerea la cantitati mari de radiatii sau contactul cu anumite virusuri (HTLV, HIV, EBV) reprezinta, de asemenea, factori semnificativi ce produc aparitia acestor boli. Afla si tu mai multe despre aceste boli direct din centrele de recoltare Synlab si nu uita sa iti faci programare pentru efectuarea investigatiilor necesare!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *