Press "Enter" to skip to content

De ce și cum trebuie să reciclăm corect hârtia?

De unde vine hârtia din viața noastră de zi cu zi? Ce devine un ziar sau o revistă după ce le-am citit? Iată câteva întreăbări pe care nu ni le puneam acum câțiva ani, dar care în zilele noastre au devenit esențiale deoarece resursele planetei noastre sunt în pericol din ce în ce mai mare.

Și în ciuda erei tehnologice în care ne aflăm, încă mai utilizăm destul de multă hârtie zilnic. Dar, este important ca toată lumea să înțeleagă de ce și cum să apeleze la reciclare hârtie.

Sunt necesare în jur de 1,4 tone de lemn pentru a produce o tonă de hârtie. Să nu mai vorbim despre consumul energetic- în jur de 10 MWh, despre eliberarea de CO2, în jur de 40 de kg sau de folosirea produselor chimice toxice pentru a se produce un asemenea nivel de hârtie.

Reciclând o simplă foaie de hârtie, se vor economisi în jur de 15 grame de lemn, 2,5 Wh de energie și un litru de apă, în timp ce reciclarea unui kilgram de carton asigură economisirea a 2,5 kilograme de lemn.

Reciclarea hârtiei este deci un foarte important act ecologic, care poate salva planeta noastră.

Colectarea este o etapă foarte importantă pentru reciclarea hârtiei. Aruncă hârtia pe care ai adunat-o în casă în coșul pentru gunoi selectiv.  La centrul de reciclare, hârtia va fi sortată și hârtia va fi descompusă în fibre. Din aceste fibre se vor obține produse noi de hârtie.

Care este importanța reciclării hârtiei?

Pe scurt, avantajele unei reciclări corecte ale hârtiei, sunt următoarele:

  • Lupta contra defrisării pădurilor.
  • Reducerea costurilor pentru fabricarea hârtiei sau a cartonului.
  • Reducerea emisiilor de CO2.
  • Diminuarea consumului energetic atunci când se fabrică noi hârtii.
  • Reutilizarea hârtiei reciclate în toate sub-domeniile industriei papetăriei.
  • Crearea unor filiere și a unor locuri de muncă permanente.

O practică vitală pentru pentru a păstra echilibrul natural al planetei, reciclarea hâriei și a cartonului trebuie să facă obiectul unei atenții particulare. Aceste materiale sunt omniprezente în viața noastră de zi cu zi, fie că vorbim despre lumea profesională, fie că vorbim despre casă.

Selectând ziarele, revistele, agendele, plicurile, prospectele sau orice alte tipuri de hârtie, vei putea contribui la o lume mai durabilă și poți da o nouă viață unor alte produse noi de care te poți bucura și tu la rândul tău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.