Press "Enter" to skip to content

De ce sa iti inscrii copilul la cursuri de pian?

Pianul este un instrumente muzical magic care iti ofera o experienta relaxanta si linistitoare, indiferent daca asculti sau te joci singur. Exista numeroase beneficii care pot fi obtinute din invatarea pianului pentru adulti, precum si pentru copii, inclusiv dezvoltarea creierului, ameliorarea stresului, coordonarea partilor corpului si multe altele. Cand copiii sunt invatati sa cante la pian la o varsta frageda, ei dezvolta abilitati variate, iar lectiile de pian le ofera diverse beneficii comportamentale si de sanatate care ar ramane cu ei toata viata.

Ajutor in studii

Este cercetat si dovedit prin diferite sondaje ca acei copii care stiu sa cante la pian sau la orice alt instrument prezinta semne mari de imbunatatire a performantei generale si in mediul academic. Este adevarat ca toate aceste cursuri de pian pentru copii de la Seva Edu ii ajuta in lectiile scolare si mai ales daca este vorba despre o dezvoltare cognitiva generala, comportamentala si spatiala. Cand au fost testate, studentii cu cunostinte despre un instrument, cum ar fi un pian, au obtinut note mai mari in diferite domenii. Cercetarile au aratat ca, copiii care canta la pian obtin note foarte bune la matematica si la alte subiecte similare care necesita abilitati de rezolvare a problemelor.

Ridica stima de sine

Nu este usor sa inveti un instrument si pianul este unul dificil, dar munca grea si completa poate fi cu adevarat usoara pentru copilul tau. Invatarea pianului este plina de satisfactie. Invatarea de a canta un ton / un cantec iti ofera acelasi sentiment de realizare ca si dupa ce ai castigat un joc inter-scolar.

Rezolvarea problemelor

In procesul de invatare a pianului, copiii dezvolta o atitudine pozitiva in fata problemelor si dificultatilor. Acesti copii dezvolta abilitate si rabdare in rezolvarea problemelor. Ei ar intelege ca numai rabdarea, concentrarea si munca grea continua le-ar permite sa stapaneasca cantatul la pian.

Focus imbunatatit

Citirea notelor muzicale si interpretarea lor necesita concentrare completa. Copilul trebuie sa se concentreze si sa-si tina mintea pe o pista, deoarece interpreteaza o nota si isi misca mana / degetele pe tastatura pentru a juca ritmul. Aceasta sarcina imbunatateste gandirea critica si creativa a mintii lor, odata ce finalizeaza redarea unei note si ar trebui sa treaca imediat la urmatoarea.

Imbunatatirea coordonarii pieselor corpului

Pianul are nevoie de o buna coordonare a mainilor si ochilor, iar acest lucru este obligatoriu. Cand copilul tau invata sa cante la pian, el va dezvolta cu siguranta o buna coordonare a mainilor si a ochilor. Copiii care invata pian au o coordonare sporita, deoarece cantand la pian ar avea nevoie de ambele maini pentru a lucra in mod dependent. Ar putea fi complex, deoarece ar putea avea nevoie sa mute o mana in mod lent si celalata intr-un mod rapid.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.