Press "Enter" to skip to content

De ce să înființezi o firmă în București?

Ideea de a fi propriul tău șef te entuziasmează de ceva timp? Ce mai aștepți? Fă-ți curajul să ieși din zona de confort și începe propria ta afacere chiar astăzi! Desigur, înființarea unei firme în București împlică multă muncă și o serie de riscuri pe care va fi nevoie să ți le asumi, însă potențialul de recompensare este imens dacă îți dai suficient credit, crezi în ideea ta de business și ai alături de tine oamenii potriviți.

Sunt persoane care știu de la o vârstă foarte fragedă că sunt meniți să o ia pe ruta aceasta și să își deschidă propria afacere. Altele, în schimb, simt această nevoie de nou în momente cruciale din viețile lor când se produc schimbări majore și își dau seama că traiectoria profesională și-o pot stabili, dar si restabili singuri. 

Dacă te numeri printre aceia care nu ați știut dintotdeauna că o afacere este modul în care îți vei putea fructifica potențialul, consultanții specializați în asistență juridică și comercială de la fabrica-de-firme.ro sunt pregătiți și bine documentați în privința legislației încât să poată fi alături de tine și de afacerea ta încă de la început!

Poate că te sperie contextul actual. Context în care tot mai multe afaceri se dizolvă, iar porțile multor business-uri se închid. Nu trebuie să gândești așa. Chiar și într-o circumstanță ca aceasta – privită de mulți ca nefavorabilă – sunt oameni care reușesc să pună pe picioare o idee de business care să le aducă independența financiară.

Te-ar putea surprinde, însă o privire generală în trecutul nu foarte îndepărtat arată că momentele cele mai prielnice pentru a lansa o nouă idee sau a aduce o inovație sunt chiar crizele. Unele dintre cele mai profitabile companii au fost lansate imediat după criza din 2008: Uber, AirBnb, WhatsApp sunt o parte din exemplele demne de trecut în revistă.

Prin urmare, chiar dacă această criză economică datorată pandemiei COVID-19 este resimțită de cei mai mulți ca terifiantă, poate fi pentru ceilalți o provocare lansată celor mai ambițioși dintre antreprenori pentru a da viață visului lor prin înființarea unei firme în București!

Prezentarea unei idei și strângerea de capital pentru pornire pot fi mai dificile decât înainte, dar înțelegerea pieței și a nevoilor consumatorului, precum și a propriei adaptabilități în timpul unei crize sunt aspectele pe care trebuie să le iei acum în calcul fiindcă ele sunt acelea care te vor ajuta să rămâi în joc.

Dacă te-am convins să mai rămâi ancorat o vreme pe această idee care să îți aducă independența financiară, atunci citește în continuare să vezi de ce înființarea firmei în București reprezintă un avantaj competitiv.

Locația noii tale afaceri este esențială

Sursă foto Freepik

Ca viitor antreprenor va trebui să înțelegi mai bine decât oricine că locația este foarte importantă. Termenul locație nu se referă neapărat doar la amplasarea pe piața locală, ci pe cea geografică. Mai mult decât atât, sunt diferențe majore între a stabili o afacere într-un oraș mic comparativ cu stabilirea business-ului tău într-un oraș important, așa cum este Bucureștiul.

  • În București ai o paletă mai largă de resurse pe care le poți accesa

Sursă foto Freepik

Este de la sine înțeles că un oraș mare, care se întâmplă să fie și capitală europeană are o deschidere mult mai mare din punctul de vedere al resurselor decât o au orașele mai mici. Pentru o întreprindere la început de drum, Bucureștiul pune la dispoziție o varietate de resurse de la grupuri de investiții, fonduri de capital de risc și până la o plajă mult mai largă de furnizori și contractori

  • Networing și mai mulți oameni potriviți care să pună lucrurile în mișcare

Sursă foto Freepik

Un oraș mare îți permite să îți mărești rețeaua profesională și să cunoști mai mulți specialiști. Contabilii, avocații și consilierii sunt esențiali pentru un business. Un oraș mare are un număr și o diversitate mai mare de servicii din care tu poți să alegi oamenii potriviți. 

Mai mult, specialiștii se formează în mediul universitar și prin intermediul cursurilor de specializare, iar Bucureștiul pune la dispoziție o serie de universități de prestigiu menite să producă oameni capabili, care să poată deveni profesioniști. Talente sunt peste tot în țară, este adevărat, însă o populație mai numeroasă mărește șansele de a găsi mai mulți profesioniști care caută să evolueze într-un mediu prosper de afaceri.

  • Atragerea mai multor segmente de potențiali clienți 

Sursă foto Pexels

Marile metropole au o bază culturală mult mai diversă, întrucât devin locurile cel mai frecventate de oameni din toate colțurile unei țări. Fiecare zonă are cutumele și subcultura sa, iar reunite într-un oraș cum este Bucureștiul favorizează o plajă mai numeroasă de segemente de potențiali clienți pentru o companie. 

A porni o idee de afacere și a incepe un business poate părea copleșitor, dar este la fel de satisfăcător dacă faci lucrurile cum trebuie, iar la final roadele muncii tale încep să se și vadă. 

Sunt atât de multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când pornești pe drumul acesta: de la ideea excelentă, la înregistrarea firmei, la planificarea afacerii până la strângerea de fonduri și multe altele. Din fericire, fabrica-de-firme.ro este partenerul antreprenoriatului românesc, iar prin serviciile integrate de asistență juridică și comercială pe care le oferă sunt alături de tine încă de la momentul de înființare al firmei, cât și pe parcursul fiecărei etape importante ale business-ului tău.

Surse:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.