Press "Enter" to skip to content

De ce să alegeți flori de sezon pentru nunțile de toamnă

Florile de nuntă vor avea un impact enorm asupra aspectului general al zilei tale de nuntă. De la buchetul de mireasă și butonierele tale până la aranjamentele de masă, florile sunt modalitatea perfectă de a adăuga culoare, parfum și textura nunții tale. Dar ți-ai luat un moment să te gândești la disponibilitatea sezonieră a florilor de vis pentru data nunții aleasă?

Este o considerație importantă care este adesea trecută cu vederea de miresele proaspăt logodite, dar realitatea este că florile sunt strict sezoniere, diferite soiuri fiind disponibile în diferite perioade ale anului. Poate fi prea ușor să găsești buchetul de vis fără să te gândești la costurile, logistica și disponibilitatea florilor tale preferate.

Alegerea florilor de nuntă în funcție de sezon nu este doar rentabilă și convenabilă, dar vă permite și să aveți modele florale care reflectă cu adevărat climatul actual. Dar fără a fi un florar profesionist, poate fi dificil să identifici ce soiuri de flori vor fi ușor disponibile pentru nunta ta.

Frunzele se schimbă, aerul este proaspăt și răcoros, iar soarele strălucește mai puternic ca niciodată. Toamna este aici!

Este o perioadă frumoasă a anului pentru a te căsători, mai ales dacă plănuiești o nuntă în aer liber. Dar dacă locul de desfășurare nu are suficientă umbră pentru invitați sau nu este încă pregătit pentru o eventuală ploaie, poate vă întrebați ce altceva puteți face pentru a vă asigura că toată lumea se simte confortabil.

Aici intervin florile de sezon

Nu numai că sunt frumoase și vibrante în această perioadă a anului – ele oferă, de asemenea, o explozie de culoare binevenită atunci când totul începe să se estompeze. Iată câteva sfaturi de la florari despre cum puteți încorpora florile de sezon în nunta dvs:

* Alegeți roz, roșu, portocaliu sau galben ca paletă de culori, astfel încât acestea să se evidențieze pe tot frunzișul verde din jurul lor (și nu uitați de fructe de pădure!).

* Alegeți plante care arată bine una împotriva celeilalte: de exemplu, nu puneți o floare de lotus lângă un iris decât dacă va fi în spatele acestuia – arată mai bine atunci când sunt asociate împreună, deoarece se potrivesc atât de bine cu forma fiecăreia dintre ele!

* Folosiți aceleași principii atunci când alegeți ce fel de verdețuri se potrivesc cu ce fel de aranjamente florale; alegeți totdeauna culori complementare.

Dacă vrei să încorporezi flori de sezon în nunta ta, iată câteva sfaturi de la floriști care știu ce fac!

1. Vizitați o florărie online și inspirați-vă din selecțiile lor de flori și aranjamente florale;

2. Puneți întrebări despre tipurile de flori disponibile în diferite perioade ale anului, precum și despre longevitatea lor (cât timp vor rezista);

3. Luați în considerare cât timp aveți la dispoziție înainte de nuntă – veți dori să vă asigurați că florile vor fi proaspete în ziua nunții!

4. Experimentați cu diferite tipuri de flori care cresc în mod natural în această perioadă a anului. De exemplu: dovleci, dovlecei, mere și pere (care pot fi folosite ca centre de masă sau ca decorațiuni de masă), fructe de pădure (cum ar fi afinele sau zmeura) și conuri de pin (care pot fi folosite și ca decorațiuni de masă).

Buchetul de mireasă în sezonul toamnă – iarnă

Ne aflăm în pragul toamnei și al iernii, ceea ce înseamnă că este timpul să începem să ne gândim la aranjamentele florale nunta pentru sezonul următor. Nunta sau evenimentul dvs. special va avea loc probabil în această perioadă, ceea ce înseamnă că alegerile florale trebuie să fie la fel de perfecte ca și dvs.

Buchetele de toamnă-iarnă sunt de obicei mai reci decât cele de vară – așa că te poți aștepta să vezi mai multă iederă și fructe de pădure în buchetul tău decât dacă ar fi fost în iunie sau iulie. De asemenea, este posibil să vedeți câteva flori albe, cum ar fi margarete sau crizanteme, dacă locul de desfășurare a evenimentului permite acest lucru (nu sunt permise în multe locuri de desfășurare în interior).

Cea mai bună parte a unui aranjament de toamnă-iarnă? Nuanțele de verde intens vor arăta grozav cu orice paletă de culori!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *