Press "Enter" to skip to content

De ce probleme de natura ORL nu trebuie ignorate!

Ai grija de sanatatea ta si fa-ti analizele din domeniul ORL!

orl

In cadrul unui consult de tip ORL, vei beneficia de un consult care iti va depista toate eventualele probleme din punct de vedere al sanatatii vitale. Oirce pacient ar trebui sa mearga periodic sa efectueze astfel de analize, bineinteles, la indictia medicului specialist. Aceste proceduri sunt nedureroase si vor fi efectuate de medicul specialist.

De aceea, in acest articol vei afla mai multe despre efectuarea unui consult ORL pentru a scapa de griji.

Ce fel de afectiuni se pot depista?

Cel mai important aspect de avut in vedere, dar si de respectat cu privire la orice simptom posibil aparut este sa nu astepti mai mult de 7 zile de la aparitia primei dureri. Daca persista mai mult de 7 zile inseamna ca ar trebui sa iti faci de urgenta o programrea la un cabinet orl. Cele mai dese simptome in domeniu sunt:

  • Congestia nazala sau, dimpotriva, secretiile nazale pe perioade mai lungi de culoare galben-verzuie;
  • Probleme cu garul (usturimi, dureri, raguseala);
  • Senzatii intense de ameteala sau zgomot in ureche;
  • Scurgeri de secretii din interiorul uneuia sau ambelor urechi;
  • Senzatia de ureche infundata manifestat la una sau ambele urechi.

Scapa rapid de grija durerii!

Datorita unui specul nazal, fosele nazale sunt cele mai folosite instrumente de catre medic in domeniu. Si pentru inspectia timpanului se foloseste un instrument special, respectiv speculul auricular.

Cu ajutorul unui apasator steril pentru gura, personalul medical analizeaza toate partile anatomice de la nivelul orofaringelui. Aici ne referim la limba, omusorul, dintii si implicit amigdalele. Ulterior, cu o oglinda de dimensiuni mici, medicul va analiza laringele pentru a se asigura ca vorbirea nu este deloc afectata.

In oricare clinica ORL te-ai programa, trebuie sa cunosti faptul ca exmainarea nu este dureroasa. Poate doar laringoscopia, dupa cum o descriu unii pacienti mai sensibili, dar si senzatia respectiva de disconfort va disparea.

Ca in cazul oricarei vizite la medic, atunci cand vei ajunge intr-un cabinet orl, medicul specialist este obligat sa adreseze pacientulu o serie de intrebari pentru a afla atat motivul pentru care te-ai prezentat, cat si pentru a intelege istoricul tau medical.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.