Press "Enter" to skip to content

De ce implantul dentar este optim pentru inlocuirea unui dinte lipsa?

Zambetul este cel mai frumos accesoriu pe care oricine poate sa il aiba. Insa, datorita unor probleme de sanatate sau diversi factori care duc la pierderea dintilor, iti pierzi dorinta de a zambi si de a rade cu toata pofta. Totusi, atunci cand iti pierzi un dinte sau doi, este important sa nu ignori problema deoarece se poate agrava. Cercetatorii au demonstrat in nenumarate randuri ca omul nu are nici un organ in plus iar dintii nu fac nici o exceptie. In momentul in care dintii de lapte au cazut si au fost inlocuiti de cei permanenti este datoria ta sa ii ingrijesti corespunzator. 

In momentul in care un dinte lipseste functia acestuia va trece la dintii vecini, suprasolicitandu-i, astfel incat se vor uza mai repede si exista mari sanse ca dintii vecini sa se strice si sa fie necesara interventie si asupra lor. 

De ce sa alegi implantul dentar pentru inlocuirea dintilor lipsa? 

In cazul dintilor lipsa, implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie din mai multe motive. Implantul se insurubeaza in os la nivelul aleveolei dintelui lipsa si functioneaza intocmai ca o masea adevarata. Ofera sustinere si usureaza masticatia iar daca implantul dentar este realizat corect si din materiale de calitate atunci beneficiarul va avea parte numai de avantaje. Totodata, materialele din care se realizeaza implanturile dentare sunt bine tolerate de organism si rezista foarte bine in timp. 

Un implant dentar este o metoda preferata de medici stomatologi  pentru inlocuirea dintilor lipsa datorita beneficiilor semnificative pe care le ofera in comparatie cu alte optiuni de restaurare. Iata cateva beneficii oferite de implantul dentar: 

  • pastreaza osul inlocuind radacina dentara lipsa
  • imbunatateste estetica fetei
  • protejeaza dintii naturali adiacenti
  • imbunatateste respiratia si oxigenarea sangelui
  • imbunatateste functia de masticatie 
  • reduce uzura rapida si severa a altor dinti 
  • aspectul estetic placut este pastrat pentru foarte mult timp 
  • contribuie la o igienizare optima a cavitatii bucale
  • reduce riscul de a dezvolta boli paradontale 

De ce trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa iti faci implant dentar? 

Insa, trebuie sa tii cont de faptul ca este o interventie chirurgicala si necesita mai mult timp de planificare si timp de tratare. Spre deosebire de alte optiuni de restaurare a danturii, implantul este mai costisitor. Dar, tinand cont de beneficiile pe care le ofera este o solutie mult mai optima prin care poti sa iti recapeti zambetul sanatos. 

Daca ai decis ca pentru tine cea mai buna solutie este sa iti realizezi un implant dentar pentru a inlocui dintii lipsa, atunci poti alege ca materiale, intre zirconiu sau titan. Insa, trebuie tinut cont de faptul ca in cazuri destul de rare, pacientul poate avea o alergie la metale iar atunci medicul stomatolog poate sa recomande un alt tip de solutie. 

Implantul dentar ramane in continuare cea mai buna solutie desi este o interventie chirurgicala care necesita un tratament mai indelungat. Insa, dupa ce a fost finalizata cu succes, vei avea toate motivele pentru care sa zambesti cu incredere. 

Un zambet frumos este cel mai pretios accesoriu pe care il ai. In plus, iti ofera si mai multa incredere in tine. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.