Press "Enter" to skip to content

De ce este recomandat consumul de batog de crap? – Beneficiile unui preparat deltaic mostenit din generatie in generatie

Delta Dunarii este cu siguranta acel loc pe care gurmanzii il considera drept Raiul pe Pamant. Aici iau viata cele mai interesante si pline de gusturi preparate, care au la baza pestele proaspat prins in plasele aruncate de-a lungul marelui fluviu. De la salate care abunda in icre de peste la retete traditionale cum ar fi emblematicul batog de crap: deltaica.ro/produse/batog-deltaica-de-crap-argintiu/, toate aceste preparate se intrec in savori si in experiente de neuitat pentru papilele gustative.

Cat despre batog, acesta este un aliment obtinut prin uscarea spinarii de peste, supus apoi unui proces de afumare. Aceasta metoda a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru a conserva carnea pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, gusturile vor fi mai puternice datorita acestor procese la care este supus pestele. Desi reteta este destul de flexibila, noi ne vom indrepta atentia asupra crapului, o specie simbol pentru Dunare si cultura deltaica.

Batog de crap – secretele care stau la baza unui produs autentic

Fara doar si poate, crapul este considerat unul dintre cei mai sanatosi pesti din lume. Vine la pachet cu o serie de beneficii nebanuite pentru organism, fiind o sursa excelenta de energie si de nutrienti. Mai mult decat atat, acesta prezinta o explozie de proteine, omega 3 si 6, cat si vitamine precum A, C, D si complex de B-uri, toate acestea fiind vitale pentru o mai buna functionare a organismului, dupa cum urmeaza.

Intareste activitatea cerebrala si memoria la orice varsta

In primul si in primul rand, crapul este un peste bogat in nutrienti care vizeaza in mod direct buna functioanare a activitatilor cerebrale. Bogat in proteine de calitate si acizi grasi omega 3 si 6, acesta asigura sangelui tirozina, un aminoacid care stimuleaza atentia si intareste activitatea neuronala chiar si la varste inaintate. In acest fel se formeaza un scut de protectie impotriva problemelor de sanatate aparute pe fondul inaintarii in varsta, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Imbunatateste activitatea cardiaca

Un alt motiv pentru care crapul trebuie consumat in mod frecvent este faptul ca imbunatateste activitatile miocardului si fortifica inima. Astfel, grasimile mononesaturate care se gasesc in acest peste aduc imbunatatiri in ceea ce priveste activitatea inimii si scad riscul instalarii bolilor cardiace. De asemenea, problemele deja existente cum ar fi tensiunea arteriala sau nivelul ridicat de colesterol din sange se vor diminua, ajungand la un nivel optim.

Regleaza emotiile si probleme cauzate de depresie si anxietate

Nu in ultimul rand, o portie dintr-un batog de crap contribuie la formarea unui echilibru emotional, mai ales in cazurile de depresie sau de anxietate. Acest peste este bogat in nutrienti care vor stimula producerea hormunului fericirii, eliminand in acest fel starile contradictorii si gandurile negative.

Cum ia nastere gustosul batog de crap?

De regula, in prepararea acestui tip de peste se folosesc fileuri mari, care respecta in detaliu retetele mostenite din generatie in generatie. Fara doar si poate toata magia gusturilor si aromelor se petrece in procesul de afumare, cand fumul de esenta tare invaluie pestele intr-o mare de savori. In acest fel ia nastere batogul de crap, un deliciu deltaic cu o istorie impresionanta la baza.

De ce batog de crap Deltaica?

Daca iti doresti sa iesi din zona de confort si sa testezi noi preparate, indreapta-ti atentia catre produsele pescaresti marca Deltaica.

Acestea folosesc pe tot parcursul retetei doar produse 100% naturale si se ghideaza dupa retetele autentice pentru un plus de gusturi si de arome. De la batog de crap la salata din icre de peste, experienta culinara va fi garantata inca de la prima inghititura, iar papilele gustativeiti vor multumi pentru acest deliciu!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *