Press "Enter" to skip to content

De ce este important sa reciclezi materialele de constructie?

Exista o serie de motive bune pentru a lua in considerare reciclarea deseurilor de constructie, in afara faptului ca este indicat sa mentineti santierul cat mai liber. De exemplu, posibilitatea de reutilizare a resturilor din beton fac din acest material unul excelent pentru reciclare. In plus, o mare varietate de deseuri pot fi reutilizate si reciclate, primind astfel o noua utilizare. Vorbim despre tevi, resturi de fier forjat, ambalaje de la materialele de constructii, sarma etc.

Tinand cont ca mediul inconjurator devine un subiect de discutii din ce in ce mai popular, reciclarea materialelor de constructie este mai importanta ca niciodata. Cea mai obisnuita metoda de eliminare a deseurilor care se strang pe un santier de constructii era, in trecut, de a te descurca singur, cu o masina care sa incarce molozul si deseurile, urmand sa gasesti o solutie de a scapa de aceste resturi. Companiile de constructii invata acum ca reciclarea acestor deseuri este de fapt o optiune mult mai buna. Pe langa economisirea energiei si scaderea consumului, reciclarea contribuie in mod semnificativ la profitul firmei. In plus, astazi avem firme specializate in transport moloz.

Beneficii pentru mediu

Economisesti energie

Reciclarea materialelor de constructie economiseste cantitati masive de energie prin scaderea consumului de resurse naturale. Potrivit unui studiu realizat la nivelul SUA, daca am recicla tot asfaltul de pe soselele din America, am salva echivalentul energetic a 1 miliard de galoane de benzina, ceea ce reprezinta consumul a peste 1 milion de autoturisme de pe sosea.

Reduce deseurile in depozitele de deseuri

Depozitele de deseuri se umple, ceea ce inseamna ca este timpul sa ne gandim la modalitati alternative de a elimina deseurile din constructii. Reciclarea acestor deseuri face ca ele se fie repuse in folosinta. Aceste materiale pot fi folosite din nou pentru acelasi scop sau pot fi transformate in ceva nou.

Beneficii economice

Reduce costurile

Reciclarea sau reutilizarea materialelor reduce costurile de eliminare a lor si de transport. In plus, de multe ori costa mai putini bani pentru a dispune de materiale care pot fi reciclate!

Competitivitate

Atata timp cat constructiile ecologice au devenit tot mai importante, reciclarea va va oferi un avantaj competitiv fata de alte companii de constructii care nu recicleaza. Acest lucru poate face diferenta in competitia de pe piata. Oamenii se ingrijesc de mediul inconjurator si doresc sa vada ca va pasa si dvs.! 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.