Press "Enter" to skip to content

De ce este important sa colaborezi cu o agentie de recrutare a fortei de munca

Agentiile de recrutare a fortei de munca pot juca un rol important cand vine vorba de a gasi candidatii potriviti pentru firma dvs., atunci cand aveti nevoie de o persoana pentru o functie importanta, iar departamentul de resurse umane nu face fata. Cele mai bune astfel de agentii vor fi in masura sa gaseasca candidati care sa indeplineasca asteptarile dvs., asigurandu-va ca in biroul dvs. nu se va prezenta la interviu decat persoane care indeplinesc toate cerintele.

Evaluarea si testarea angajatilor

Multe firme de recrutare desfasoara activitati de evaluare si testare a angajatilor. Firma dvs. poate sa nu aiba timp sau resurse pentru a desfasura astfel de activitati, insa firme serioase de recrutare vor indeplini aceasta sarcina pentru a selecta candidatii care solicita angajarea in firma dvs. De exemplu, nu doar ca vor verifica referintele si background-ul candidatilor, ci le vor solicita acestora parcurgerea unor teste de competente, pentru a determina cat de priceputi sunt in rezolvarea de probleme, la dactilografiat, utilizarea serviciului de relatii cu clientii sau daca au anumite abilitati tehnice necesare pentru ocuparea functiei oferita de dvs.

Personal flexibil

Angajarea personalului temporar sau sezonier poate fi o adevarata provocare. Ca sa va ocupati singuri de acest lucru inseamna sa gestionati toate aspectele administrative si logistice pentru angajatii care urmeaza sa nu lucreze prea mult timp in firma dvs. Angajarea unei firme de recrutare care sa va ofere asistenta in cazul unor angajari pe termen scurt va poate ajuta sa va concentrati asupra proiectelor firmei dvs., fara sa va faceti griji cu privire la modul de a incheia colaborarile cu personalul sezonier. 

Imbunatatirea sarcinii HR

Cand angajatii dvs. de la departamentul Resurse Umane se confrunta zilnic cu prea multe cv-uri si interviuri cu candidati fara calificare, inseamna o pierdere de timp. Acest lucru poate fi frustrant si tine departamentul departe de sarcini precum salarizarea, bonusuri si oportunitati de dezvoltare a angajatilor. O firma de recrutare  se va asigura ca doar cei mai buni candidati vor ajunge la o intalnire fata in fata cu angajatii dvs. de la Resurse Umane. Pana atunci, toti candidatii vor fi parcurs deja etapele birocratice, de verificare ale cv-urilor, studiilor si calificarii. In loc sa cheltuiti bani pentru publicitate sau la targuri pentru locuri de munca, puteti investi intr-o colaborare cu o firma de recrutare cu un istoric bun.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.