Press "Enter" to skip to content

De ce ar trebui să ţii cont pentru proiecte de case?

Casă, indiferent de tipul de construcție, indiferent dacă este o casă decomandată, o casă cu terase sau o casă contemporană, trece în mod necesar printr-un număr semnificativ de trepte. Se va petrece timp la dezvoltarea proiectului, dar este evident un moment important din viața oricui şi de aceea, este nevoie de proiecte de case foarte bune, care să asigure durabilitatea pe termen lung.

  1. Trebuie definit aproximativ tipul de casă dorită

Câte camere ? Grădina mare sau mică? Cu un singur etaj sau cu mai multe etaje? Ce dimensiune totală? Sunt întrebări care trebuie să fie puse. Trebuie să se aibă în vedere aproximativ dimensiunea viitoarei case. În funcţie de toate aceste informaţii se va implementa şi proiectul de casă.

  1. Găsirea pământului pe care casa va fi construită

Primul pas este direct legat de acest al doilea pas. Când se ştie aproximativ câţi metri pătraţi va avea casa, va trebui să se găsească terenul pe care se va construi. Înainte că arhitectul să se ocupe de proiecte de case va trebui să determine compoziţia terenului şi posibilităţile de construcţie sau obligaţiile legate de poziţia terenului. În cazul în care cerinţele proprietarului nu se potrivesc cu cele ale terenului, arhitectul va veni cu propuneri noi astfel încât să se facă un proiect de casă foarte bun şi adaptat perfect terenului.

  1. Elaborarea planului de construcţie

După ce se alege terenul, este cumpărat sau este deja în posesie se va trece la planul de construcţie. Proprietarul se poate, iniţial, gândi la aspectele interioare şi exterioare pe cont propriu şi să se deseeze pe cont propriu prim planurile viitoarei case. Cu toate acestea, va fi recomandabil să se apeleze la un arhitect sau un profesionist competent care să ofere o mulţime de sfaturi practice, care vor fi probabil esenţiale pentru confortul pe care o să îl ofere casa la final. De asemenea, se va permite reducerea pentru anumite costuri prin plasarea anumitor piese de mobilier smart şi funcţionale în casa, care ar trebui luate în calcul de la început.

  1. Acordul pentru autorizaţia de construire

Pentru a începe construcţia, trebuie să se obţină autorizaţia de construcţie tradiţională. Trebuie să se depună dosarul la primăria municipiului în cauză şi să se aştepte aprobarea din partea autorităţilor competente care urmează să valideze sau nu proiectul. Uneori va trebui să se revizuiască planurile pentru a se adapta la cerinţele municipalităţii, cum ar fi înălţimea ferestrelor, spaţiul liber dintre casele învecinate sau chiar panta acoperişului.

Toate etapele construirii unei case  trebuie respectate cu precizie că să se ajungă la cele mai bune rezultate, iar persoanele în cauză, să se poată bucura cât mai repede de casa mult dorită, făcută după planurile şi aşteptările fiecăruia. Este recomandat în acest sens să se lucreze exclusiv cu specialişti care ştiu exact despre ce este vorba şi ce trebuie să se întâmple cu respectiva casă, altfel proiectul va fi sortit eşecului sau viitorii proprietari urmează să fie dezamăgiţi profund de proiectul pe care l-au făcut.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.