Press "Enter" to skip to content

De ce ar trebui sa folosesti structuri metalice pentru constructii de case?

Daca ai in plan sa iti construiesti o noua casa, atunci trebuie sa stii ca va trebui sa te gandesti foarte bine inainte si sa planifici tot ce este legat de noua locuinta. Iar alegerea materialelor pentru noua constructie trebuie sa fie printre primii pasi in acest proces. Cei mai multi constructori aleg lemnul, fara a lua in considerare ca poate fi utilizat si un alt material pentru constructia noii locuinte.

Otelul, de exemplu, ofera mai multe avantaje constructiei, iar in cele ce urmeaza vei afla de ce este recomandat sa iti indrepti atentia spre constructii de case pe structura metalica.

Care este cel mai puternic material pentru constructii?

Otelul are cel mai mare raport dintre forta si greutate. Datorita rezistentei si robustetii sale, otelul poate indeplini cele mai stricte cerinte in domeniul constructiei in cazul dezastrelor provocate de vant sau de seisme.

Acest material a trecut prin nenumarate teste de rezistenta, iar rezultatele au fost mereu aceleasi. Otelul poate fi considerat cel mai bun material pentru constructii de case.

Ce material este mai rezistent in caz de incendiu?

Fiind incombustibil si rezistent la foc, otelul este mult superior materialelor traditionale de constructii si nu va alimenta flacarile. Astfel, acesta este un alt avantaj al utilizarii acestui material pentru constructia caselor.

Mai mult, otelul nu va elibera fum, dioxid de carbon sau alti compusi organici volatili, asa cum se intampla in cazul lemnului. Materialele traditionale de constructii, atunci cand sunt arse, degaja gaze asfixiante, acestea fiind principalii factori care duc la moarte in cazul incendiilor ce au loc in case.

Mai mult, riscul de producere a incendiilor pot fi reduse considerabil daca se utilizeaza cadre metalice in constructia casei.

Pot afecta insectele sau apa structura casei?

Utilizarea structurilor metalice elimina orice ingrijorare cu privire la daunele pe care le pot provoca insectele sau apa. Cadrele din otel nu ruginesc sau putrezesc, iar insectele cu siguranta nu se vor simti acasa printre metale.

Chiar daca termitele pot afecta restul casei, structurile metalice vor ramane intacte. In cazul in cazul se folosesc cadre de lemn pentru constructia casei, termitele pot deteriora cadrul, insa daunele nu vor fi vizibile decat prea tarziu.

Se deterioreaza otelul cu trecerea timpului?

 Otelul nu se deformeaza si nici nu se umfla o data cu trecerea timpului. Acesta va ramana in aceeasi stare si nu isi va schimba dimensiunile, asa cum se intampla in cazul lemnului.

Sunt casele metalice potrivite pentru mediu?

 Otelul este complet reciclabil, ceea ce face ca structurile metalice sa fie mult mai bune pentru mediu decat majoritatea celorlalte materiale. Astfel, cu reciclabilitatea sa 100% si durata de viata infinita, otelul este cel mai eficient material de pe planeta.

Ce tip de casa arata mai bine cand constructia este finalizata?

In ceea ce priveste estetica, otelul se afla din nou in varf, caci structurile metalice asigura ca toti peretii, tavanul si acoperisul sa fie drepte si fara denivelari sau ondulari. Structurile casei metalice nu se vor schimba sau muta in timp, astfel ca performanta termica a casei nu va fi afectata.

In concluzie, una dintre cele mai potrivite alegeri pentru noua case este aceea cu structuri metalice, caci atat din punct de vedere al rezistentei, cat si al esteticului, depaseste cu mult celelalte materiale de constructie.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *