Press "Enter" to skip to content

De Ce Ai Alege Să Fii Scriitor de Conținut Independent? Sună Cunoscut Jobul de Content Writer?

A fi un scriitor de conținut (content writer) nu este cea mai ușoară meserie din lume, dar este cu siguranță una dintre cele mai frumoase. Asta dacă îți place ceea ce faci și cuvintele îți ies cu ușurință. Dacă ai un dar de a scrie, îți vei face treaba cu drag și pasiune, dar dacă te chinui, această profesie ți se va părea grea și neplăcută.

Totuși, de ce ai alege să fii un content writer?

În primul rând, acest domeniu este unul extrem de flexibil si cred un trend nou, jobul de content writer independent in Romania. Poți lucra pentru ce firmă sau persoană vrei, când vrei, de unde vrei și pentru câți bani vrei. Asta dacă oferi lucruri de calitate. Atunci când ai un portofoliu în spate, cuvintele ies bine, iar oamenii te apreciază pentru ceea ce îți iese din condei, poți să câștigi cât vrei. Sky is the limit, vorba englezului. Tot ce trebuie să faci este să scrii bine și să îți respecți promisiunile pentru asta ești și vei fi cu adevărat un scriitor de conținut independent cunoscut în România, adică un content writer pe care cu siguranta îl dorești în corabia ta.

În al doilea rând, poți scrie pentru tot felul de afaceri, domenii, companii, oameni, adică fix pe acele subiecte care îți plac. La niciun alt job nu vei avea o asemenea libertate. Ai șansa de a face ceea ce îți place fără ca acel lucru să se termine vreodată. Dat fiind că majoritatea scriitorilor de conținut in Romania si in majoritatea tărilor lumii lucrează remote pentru mai mulți clienți, atunci când un client nu mai are un proiect sau un task pentru tine, poți oricând să ajungi să lucrezi pentru altcineva.

În an treilea rând, punându-ți numele în online nu mai trebuie să cauți tu clienții, ci vor veni ei la tine. Odată ce ai un nume deja stabilit, oamenii te vor căuta pentru ca tu să scrii pentru ei. Goana după un job cu CV-ul în mână sau pe email se va termina. Nu va mai fi nevoie să demonstrezi nimic pentru că ei vor știi deja ce ești capabil/ă să faci. Gata cu perioadele de probă sau cu articolele de test. Banii vor veni de la început pe munca ta. Ești mult mai bine văzut și mai ales, mai respectat.

În al patrulea rând, poți schimba lumea prin și cu scrisul tău. Poți alege să scrii plătit sau voluntar pentru publicații, afaceri sau ONG-uri care rezonează cu ideile tale. Tu faci regulile pentru că poți încheia colaborările când vrei tu. Poți să accepți fix oamenii care gândesc ca tine și care te vor aprecia la adevărata ta valoare. Călătoria ta în lumea cuvintelor nu se va asemăna cu nicio altă meserie pe care o cunoști. Dacă îți place, aici depinde doar de tine.

În al cincilea rând, atunci când ești content writer te dezvolți în continuu și asta nu face decât să te încurajeze să continui. Oamenii cu care vei colabora te vor învăța diverse lucruri, te vor îndruma, îți vor oferi resursele necesare, îți vor oferi direcții și uneori chiar recomandări. Astfel ei te vor ajuta să devii mai bun/ă, dar și te vor răsplăti atunci când vor considera că ai oferit mai mult decât era necesar. Ei îți vor aduce clienți noi, aprecieri în mediul online și te vor umple de recunoștință.

Poți ajunge să mănânci o pâine mai bună decât cea amară de odinioară dacă înveți, evoluezi și livrezi ce ți s-a cerut. Un content writer este un om creativ, maleabil, corect, profesionist. Pentru a face ce îmi place, pentru faimă, renume, dar și mai mult pentru a-mi vedea numele pus pe texte de calitate, de asta m-am apucat eu de scris în primul și în ultimul rând.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.