Press "Enter" to skip to content

Curarti Complex- ajutor impotriva durerilor musculare

Durerile musculare pot fi regasite la mai multe categorii de varsta. Ele pot varia ca intensitate de la dureri usoare pana la dureri severe si pot fi localizate oriunde la nivelul corpului ( gat, spate, picioare, maini). De asemenea, durerile musculare implica adeseori ligamentele, tendoanele si fascia- membrana care inveleste muschii.

Mialgia poate fi localizata oriunde la nivelul musculaturii, afectand ligamentele, tendoanele si adeseori, chiar si membrana care inveleste tesutul muscular si care leaga muschii, oasele si organele.

Cu toate ca explicatiile populare ale durerilor musculare fac referire la categoria de varsta a pacientilor- potrivit unei conceptii eronate, mialgia se manifesta cu precadere la persoanele de varsta inaintata. Durerile generalizate se manifesta la nivelul muschilor si articulatiilor si pot sa se regaseasca printre simptomele specifice infectiilor virale. Gripa sau raceala sunt, deseori, insotite de dureri de muschi.

Cauzele cele mai frecvente ale durerilor musculare sunt traumatismele, ruptura fibrelor musculare si contracturile de cauza interna si externa.

In sprijinul sanatatii muschilor si articulatiiloci, care este un supliment alimentar, cu turmeric si betaciclodextrina, condroitina si glucozamina, colagen hidrolizat, acid hialuronic, magneziu, curcuma, vitamina C si proteine. Aceasta combinatie asigura protejarea articulatiilor impotriva degradarii, mentine lubrifierea articulatiei, reda elasticitatea articulatiilor, reduce durerile articulare si musculare, stopeaza degenerarea tesuturilor elastice din incheieturi.

Acest supliment este recomandat frecvent pentru suplimentarea tratamentului inflamatiilor artritice, pentru suplimentarea tratamentului leziunilor articulare.

Turmericul

Rezultatele studiilor au aratat ca tratamentul cu turmeric standardizat poate reduce simptomele, avand efecte similare ibuprofenului si diclofenacului. Desi turmericul este cunoscut mai bine in bucatarie, ca acel condiment galben care se pune in curry-uri sau in alte mancaruri de inspiratie orientala, acest rizom a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca remediu in India si China.

Cercetarile stiintifice recente arata ca extractul de turmeric poate fi folosit cu prudenta pentru a usura simptomele osteoartritei si ale atritei reumatoide.

Curcumina din turmeric, utila in poliartrita reumatoida

Nu turmericul in sine este cel care inhiba inflamatia prezenta in cazul poliatritei reumatoide, ci curcumina, substanta activa din turmeric. Cercetatorii au observat ca aceasta substanta naturala blocheaza anumite enzime si citokine care duc la inflamatie.

Rezultatele studiilor sugereaza posibilitatea ca aceasta substanta din compozitia turmericului poate fi folosita ca tratament adjuvant in diverse tipuri de artrita.

Consumul de proteina este foarte important atunci cand dorim sa crestem in masa musculara de calitate deoarece doar proteina va intra in constructia noului tesut muscular.

Atunci cand consumam proteina aceasta este divizata in mici fragmente denumite aminoacizi, pe care corpul ii foloseste pentru cresterea celulei musculare.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este componenta majora a lichidului sinovial, care reduce frecarile dintre cartilajele articulare in timpul miscarii.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.