Press "Enter" to skip to content

Cum vă puteți motiva angajații în 2020 ?

Indiferent că vă aflați cu afacerea la început de drum sau că deja vă bucurați de dezvoltare, expansiune și succese, primele luni din an sunt minunate pentru a vă motiva angajații și pentru a stabili o atmosferă productivă la locul de muncă. Recunoașterea meritelor angajaților, stimularea lor prin tot felul de programe și cadouri duc la creșterea productivității și calității muncii lor.

Iată câteva tehnici prin care vă puteți motiva angajații în primele luni ale anului pentru a vă asigura că productivitatea este la cote maxime până la final de an:

Sărbătoriți realizările angajaților. Trofeele, diplomele și statuetele comemorative sunt printre cele mai bune cadouri corporate. Sunt ideale pentru a recunoaștere meritele unui angajat care s-a depășit pe sine însuși pentru a duce la îndeplinire un proiect dificil. Există o varietate de modele disponibile, de la trofee sculpturale, diplome personalizate, statuetele din sticlă sau din metal cu gravuri 3D. Un trofeu gravat cu numele angajatului împreună cu un mesaj special îi va arăta că munca sa este observată și apreciată. Perioadele de festivități din an sunt, de asemenea, prilejuri minunate când puteți oferi astfel de atenții tuturor angajaților. Puteți opta pentru coșuri de Paște, pentru cadouri online 1-8 Martie, pentru cadouri corporate sau pentru cadouri personalizate.

Concurență amicală. Strategia de a crea o competiție amicală între angajați sau între echipele diferitelor departamente oferă întotdeauna roade minunate. Câștigătorul sau echipa câștigătoare ar putea primi o diplomă, un coș cadou, pizza în pauza de masă sau alte articole marca companiei. Puteți adăuga și alți factori, precum invitații la un program special de formare profesională sau feedback verbal.

Program cu premii. Orice program de stimulare a angajaților trebuie să fie însoțit de premii, altfel programul va deveni mai puțin interesant sau va avea efectul opus, și anume va slăbi motivația angajaților. În general, angajații care depun eforturi în fiecare zi la locul de muncă trebuie să fie văzuți și apreciați, iar programele cu premii tocmai asta trebuie să facă – să recunoască meritele angajaților. De exemplu, Giftidea.ro este o companie dedicată să ofere o mare varietate de cadouri și coșuri în semn de apreciere pentru munca angajaților.

Creați un mediu de lucru prietenos. Poate că deja stați de vorbă cu echipa de angajați sau le recunoașteți meritele. Dacă nu o faceți, atunci încercați să vă ascultați angajații. Faceți ca tot mediul de lucru să pară cât mai prietenos și atrăgător, deoarece angajații își petrec majoritatea timpului acolo. Dacă atmosfera biroului este una primitoare și confortabilă, iar angajații știu că le sunt ascultate opiniile și problemele, vor fi dornici să se prezinte la muncă în fiecare zi și să își ducă la îndeplinire proiectele.

În cele din urmă, încercați să motivați angajații atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă. Organizați întâlniri individuale și întâlniri de echipă, verificând modul în care își desfășoară activitatea angajații și echipele, ascultând ideile și opiniile fiecăruia și asigurându-vă că fiecare persoană face tot ce îi stă în putință pentru a atinge obiectivele echipei.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *